Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
.

Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Ευκαρπίας

Ο Ιβάν Σαββίδης δώρισετον χρυσό τρούλο
από xper
δημοσιεύτηκε25 March, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Ευξεινούπολη της Ευκαρπίας με την ευκαιρία της τοποθέτησης του χρυσού Τιμίου Σταυρού επάνω στον κεντρικό τρούλο του νεόδμητου Ιερού Ναού.

.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου και κυρίως τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Λέοντα Εφραιμίδη, τους δωρητές και τους ευεργέτες, ενώ ευχήθηκε σύντομα να αποπερατωθεί ο νέος Ιερός Ναός.

.

Παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι του Δήμου Παύλου Μελά κ.α

Η εκκλησία θεμελιώθηκε το 1998 από ομογενείς που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τη δεκαετία του 1990, προερχόμενοι από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κάτοικοι του οικισμού, περισσότεροι οικοδόμοι και τεχνίτες, εργάστηκαν εθελοντικά για την ανέγερση του ναού, ενώ άλλοι προσέφεραν χρήματα.

Μέρος των εξόδων ανέλαβε επίσης και ο Ιβάν Σαββίδης, αναφέρει το vice.com.

πηγή video: Vladimir Bondarenko

πηγή:  http://www.imnst.gr

           http://www.thestival.gr

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.