Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

από xper
δημοσιεύτηκε6 June, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

 

            Κατόπιν πρωτοβουλίας της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, το Σάββατο 2 Ιουνίου το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, του εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα (μέσω τηλεδιάσκεψης) κ. Μιχάλη Πατσίκα και συνεργατών τους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

            Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του Συλλαλητηρίου την  Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19.30 στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης.

            Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κατερίνης και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα.

            Όσοι Φορείς, Σύλλογοι κ.λπ. επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο μπορούν να το δηλώσουν στην Αστική Σχολή (παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο) οδός Ειρήνης, ή στο τηλέφωνο 23510 47445, ώρες 09.00-14.00.

            Ο κατάλογος των συμμετεχόντων θα εκφωνηθεί κατά το Συλλαλητήριο.

            Από τις πρώτες ενδείξεις, διαφαίνεται αθρόα συμμετοχή των Πιεριέων, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα της κοινής γνώμης υπέρ απαλείψεως του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγων του στο όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

Πρός

Τόν  Ἱερό Κλῆρο καί τό Χριστεπώνυμο Πλήρωμα

τῆς  Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας

 

Αγαπητοί μου,

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Μακεδονίας είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εγρήγορση και χωρίς εφησυχασμό.

Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους βόρειους γείτονές μας. Ένα όνομα που θα περιέχει το όνομα της Μακεδονίας, δεν θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. Θα αποτελεί ένα μόνιμο αγκάθι στις διμερείς σχέσεις.

Έτσι, λοιπόν διακηρύσσουμε καί πάλι:

  • Δεν δεχόμαστε καμία ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
  • Κανείς δεν δικαιούται να διαστρεβλώνει την εθνική ιστορία μας.
  • Το όνομά μας είναι η ψυχή μας.
  • Δεν το διαπραγματευόμαστε.
  • Δεν το εκχωρούμε σε κανένα.

Η Ιερά Μητρόπολή μας θα συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα στην Κατερίνη.

Συμμετέχουμε για να διακηρύξουμε την αυτονόητη αλήθεια ότι Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !

 

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ὁ  Κ ί τ ρ ο υ ς  Γ ε ώ ρ γ ι ο ς

Ο Κίτρους Γεώργιος

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.