Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
iΒikeShare

iBikeShare: Για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης

Ένα νέο ερευνητικό έργο, το iBikeShare, ξεκίνησε τις εργασίες του για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης.
από xper
δημοσιεύτηκε6 October, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια
Συντονιστής είναι το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), και στο έργο αυτό συνεργάζεται με τις εταιρίες της Θεσσαλονίκης BRAINBOX Α.Ε. και OTO Α.Ε. οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες ποδηλασίας.
 .


 

Το iΒikeShare ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 και θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, τον Μάιο του 2021.

.

 

Έχει ως στόχο να υπηρετήσει τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και πιο συγκεκριμένα να συμβάλλει στην προώθηση του ποδηλάτου ως ένα μέσο που μπορεί να εξυπηρετήσει καθημερινές μετακινήσεις, και όχι μόνο μετακινήσεις για λόγους αναψυχής, μέσω της ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας για την υποστήριξη του σχεδιασμού, της διαχείρισης  και της χρήσης συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων.

Η ολοκληρωμένη αυτή υπηρεσία που θα αναπτυχθεί, προβλέπεται πως θα αξιολογηθεί σε πραγματική εφαρμογή που θα λάβει χώρα στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων ΤhessΒike-iΒike, το οποίο λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το 2013.

.
 
Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω της δράσης εθνικής εμβέλειας «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», και εντάσσεται στην παρέμβαση με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς για τη σύνδεση της έρευνας με τις ανάγκες της αγοράς και την ενσωμάτωση της νέας γνώσης και της καινοτομίας σε υπάρχοντα αλλά και νέα προϊόντα και υπηρεσίες..
 
Το iΒikeShare καλεί τους μετακινούμενους της Θεσσαλονίκης να εγγραφούν στην κοινότητα του έργου (Facebook page: iBikeShare), για να παρακολουθήσουν τις δράσεις του και να συμμετέχουν ενεργά στην προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο μεταφοράς.
 
Με την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας στις 16 Σεπτεμβρίου 2018, ξεκινά και η πρώτη επικοινωνία του έργου με το κοινό με στόχο την αναγνώριση των αναγκών των μετακινούμενων στην πόλη, μέσω έρευνας ερωτηματολογίου η οποία θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Με τη συμμετοχή στην έρευνα και τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου (https://goo.gl/forms/GNkk1K8WBRRZBMz12) οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν δωρεάν χρόνο ποδηλασίας στο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων thessbike-ibike.
 

Μπες, μοιράσου τις απόψεις σου και
Βάλε το ποδήλατο στη ζωή σου!

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.