Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
TiSFF * Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

TiSFF Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

Για 12η συνεχόμενη χρονιά το "μικρό" φεστιβάλ της πόλης μας επιστρέφει
από xper
δημοσιεύτηκε18 October, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Σινεμά πού προκαλεί την κατάρρευση κοινωνικών προκαταλήψεων και προκατασκευασμένων αντιλήψεων για το τι είναι το σώμα, η πόλη, το φύλο, τα συναισθήματα, το μέλλον ή ακόμα και η τέχνη.

Για 12η συνεχόμενη χρονιά το "μικρό" φεστιβάλ της πόλης μας επιστρέφει, με την υποστήριξη του Thessaloniki International Film Festival - ENG και του @Δήμου Θεσσαλονίκης στην Αποθηκη Δ' στο Λιμάνι.

Το TiSFF πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη εδώ και 11 χρόνια, και παρουσιάζει ταινίες μικρού μήκους υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, προωθώντας την τέχνη του κινηματογράφου και νέους δημιουργικούς σκηνοθέτες.

Κατάφερε να ενταχθεί στη λίστα με τα 45 καλύτερα παγκοσμίως και τα 27 ευρωπαϊκά φεστιβάλ μικρού μήκους, αλλά και στα 3 καλύτερα από τις Βαλκανικές χώρες.
 

Φέτος, στις αίθουσες Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα της αποθήκης Δ' θα προβληθούν 100 ξένες και ελληνικές δημιουργίες, ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως το μικρού μήκους σινεμά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του φεστιβάλ θα προβληθούν 4 σημαντικά αφιερώματα:

  • στην OPERA NATIONAL de PARIS, που διάλεξε το TiSFF για να προβάλλει στην Ελλάδα δικές της παραγωγές μυθοπλασίας και χορού
  • αφιέρωμα στη Δανία
  • αφιέρωμα στο Κεμπέκ
  • αφιέρωμα στο Μεσογειακό Σινεμά .

Εκτός των προβολών, όπως και πέρσι, το TISFF στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση του ελληνικού κοινού για τα διάφορα στάδια στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, και γι' αυτό το λόγο στη φετινή διοργάνωση θα παρευρεθούν ο Γιώργος Ζώης, ο οποίος θα παρουσιάσει το βραβευμένο «Third Kind», και ο Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος θα συζητήσει με τους σινεφίλ της πόλης για τη νέα του ταινία «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».


18 - 21 Οκτωβρίου 2018

2 Αίθουσες προβολών Cine Frida Liappa & Cine Tonia Marketaki
2 τρίωρες προβολές καθημερινά.
Ώρες προβολών: 17:00 - 20:00 & 20:30 - 23:30


Τιμές εισιτηρίων
1 τρίωρη προβολή: 5€
Ημερήσιο (2 τρίωρες προβολές) : 7€
Τετραήμερο: 20€
*μειωμένο για φοιτητές και δωρεάν για ανέργους με την επίδειξη κάρτας*


Αναλυτικό Πρόγραμμα : https://www.facebook.com/events/291092218171703/

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.