Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Πρόβλημα δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη [βιντεο]

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου
από xper
δημοσιεύτηκε24 January, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου,  με αφορμή την αφόρητη και αποπνικτική κατάσταση και τα φαινόμενα έντονης δυσοσμίας στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Πρόκειται για τη δεύτερη μήνυση που έχει υποβάλλει για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος στις εισαγγελικές αρχές τα τελευταία δυόμισι χρόνια, ζητώντας την κατεπείγουσα διενέργεια κάθε νόμιμης πράξης, προκειμένου να διερευνηθεί κάθε τυχόν ποινική ευθύνη.

Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης στο μείζον πρόβλημα της δυσοσμίας που ταλανίζει την περιοχή του Κορδελιού και του Ευόσμου, φαινόμενο που την τελευταία εβδομάδα είναι πλέον καθημερινό και ανεξέλεγκτο, με αποτέλεσμα πολλοί δημότες να παρουσιάσουν δυσφορία, αναπνευστικά  προβλήματα και τσούξιμο στα μάτια.

 Κορδελιού Ευόσμου

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Σούλα ο Δήμος παρότι δεν έχει θεσμικά την αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εντοπιστεί η πηγή της ρύπανσης, χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό μέχρι σήμερα.

“Φτάνει πια! Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και αυτήν την ύστατη στιγμή καλούμε τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Επειδή η κατάσταση με το πρόβλημα της δυσοσμίας βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι αποφασισμένος να προσφύγει και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Αποφασίσαμε λοιπόν να προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες στη συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να καταφύγουμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει λύση και να παταχθεί το φαινόμενο που έχει αναστατώσει όχι μόνο τους κατοίκους του δήμου μας αλλά και την  ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης” τόνισε ο κ. Σούλας.

Πηγή:www.politismika.gr

          TV100THESSALONIKI

         Ρεπορτάζ: Βίκυ Δήμου

         Κάμερα: Γιώργος Βογιατζόγλου

        Μιλούν: Κάτοικος Κορδελιού, Πέτρος Σούλας (Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου), Κωνσταντίνη Σαμαρά (Καθηγήτρια Χημείας Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος ΑΠΘ)

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.