Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παρέμβαση ομάδας φοιτητών στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Παρέμβαση ομάδας φοιτητών στην πρυτανεία του ΑΠΘ

από xper
δημοσιεύτηκε13 January, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

«Η ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων είναι ευθύνη και προτεραιότητα των Πρυτανικών Αρχών», τονίζει σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αφορμή ένταση που απειλήθηκε κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ομάδας φοιτητών στα γραφεία της πρυτανείας.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι κλειδώθηκαν με λουκέτο ο 7ος και 8ος όροφος του κτηρίου διοίκησης και ότι ο πρύτανης αρνήθηκε να τους συναντήσει και να καταδικάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που κατατέθηκε στη Βουλή.

απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας,

 

Στην ανακοίνωση του ΑΠΘ τονίζεται ότι «οι πρυτανικές Αρχές με γνώμονα την ακαδημαϊκή δεοντολογία και δημοκρατική ευαισθησία επεδίωξαν να συζητήσουν με αντιπροσωπεία της ομάδας φοιτητών», όμως «η ομάδα απέρριψε την πρόταση διαλόγου και μερίδα αυτών εξαγριωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου στα γραφεία της πρυτανείας στον 7ο όροφο».

«Προτάσσοντας την ασφάλεια των εργαζομένων στο κτήριο, αλλά και των ιδίων των φοιτητών, οι Πρυτανικές Αρχές έκριναν σκόπιμο να διακόψουν, μέχρι να εκτονωθεί η ένταση, τη χρήση των ανελκυστήρων, προς αποφυγή εγκλωβισμών ατόμων», διευκρινίζεται.

«Η προσήλωσή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι αδιαπραγμάτευτη. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται. Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν τίθεται σε ομηρία από κανέναν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές καλούν τους συναδέλφους τους σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη, προκειμένου να αποφασίσουν για τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεών τους. Ζητούν «απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, καμία αξιολόγηση, πτυχία ενιαία και ισχυρά, καμία διαγραφή, όχι στην εντατικοποίηση, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους».

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.