Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Με ένα τεράστιο πανό ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά τον ποντιακό Ελληνισμό

Με ένα τεράστιο πανό ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά τον ποντιακό Ελληνισμό

«Τιμούμε την Γενοκτονία, ευχαριστούμε τον Ιβάν Σαββίδη» Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή το τεράστιο πανό που "σηκώθηκε" στο Δημαρχείο
από xper
δημοσιεύτηκε17 May, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Μιλώντας στην κάμερα του OPEN και στον συνάδελφο Άρη Κουτσιούκη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που παρακολούθησε από κοντά την όλη διαδικασία, τόνισε: 

"Δυστυχώς αλλιώς σκεφτόμασταν αυτές τις εκδηλώσεις κι αλλιώς τις πραγματοποιούμε λόγω του κορωνοΐού. Ο Ποντιακός Ελληνισμός αποτελεί ένα πολύτιμο πετράδι για τη Θεσσαλονίκη, η οποία υποδέχθηκε και φιλοξένησε τους Έλληνες του Πόντου.

Τιμούμε την επέτειο της 19ης Μαΐου και ο Δήμος θα συνδράμει με πρώτο εμένα, να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γενοκτονία των Ποντίων. Το οφείλουμε στους 353 χιλιάδες που έχασαν τη ζωή τους.

Ευχαριστούμε τον Ιβαν Σαββιδη, καθώς με δική του πρωτοβουλία έχουμε αυτό το πανό. Την Τρίτη, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση με επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Σοφίας". 

Στο χώρο παραβρέθηκαν και έκαναν δηλώσεις , ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.) Βασίλης Μωυσίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας, την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 10:00, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Μετά την εκδήλωση θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στο ως άνω τελετουργικό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες της πολιτείας και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν λόγω πανδημίας του Covid-19 και για τον λόγο αυτόν η παρουσία των επισήμων θα είναι περιορισμένη.

Πηγή:https://www.tvopen.gr/

        LifeEvents

         https://www.paok24.com

http://efxinospontos.gr/genoktonia/6348-pano-gia-ti-genoktonia-ton-ellinon-tou-pontou-sto-dimarxeio-thessalonikis?fbclid=IwAR1IuecSBnQKoC-TLDBhz_jJwRsKKg4-kU5SFEZXmvFalgI607AYFeZC-dY