Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σχολικές τσάντες σε 1244 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών

Σχολικές τσάντες σε 1244 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας παρέδωσε 1.244 σχολικές τσάντες για τα «πρωτάκια» των πολύτεκνων οικογενειών της Κεντρικής Μακεδονίας
από xper
δημοσιεύτηκε10 September, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Σχολικές τσάντες για 1.244 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών της Κεντρικής Μακεδονίας, που από τη Δευτέρα θα αρχίσουν το σχολείο τους στην πρώτη τάξη του Δημοτικού παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιώργος Κατσιάνης | ΚΑΜΕΡΑ Θανάσης Καρούλης | ΜΟΝΤΑΖ Παντελής Ταχτσής | TV100THESSALONIKI

 TV

Παρουσία του Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δημήτρη Ασλανίδη, οι τσάντες παραδόθηκαν στους εκπροσώπους των Συλλόγων Πολυτέκνων των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα τις διανείμουν στα «πρωτάκια».Σχολικές τσάντες σε 1244 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών

 

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «οι 1.244 σχολικές τσάντες προορίζονται για τα ‘πρωτάκια’ πολύτεκνων οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προκειμένου να τις στηρίξουμε έστω και συμβολικά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ως Περιφέρεια δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και όπως έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή, μέσα σε αυτή την κρίση δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του. Οι τσάντες θα παραληφθούν σήμερα από τους Συλλόγους Πολυτέκνων των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι θα τις διανείμουν άμεσα στα παιδιά. Είναι μια συμβολική πράξη, όχι μόνο για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα επειδή μέσω της στήριξης στην πολύτεκνη οικογένεια περνάμε το μήνυμα ότι υπάρχει λύση στο δημογραφικό, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας, και η απόδειξη είναι οι πολύτεκνες οικογένειες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αποφασισμένη και το επόμενο διάστημα να στηρίξει μέσα από σειρά πρωτοβουλιών τις πολύτεκνες οικογένειες. Η δράση ‘Καλωσορίζουμε τα Πρωτάκια’ υλοποιείται χάρις στη χρηματοδότησή της από ιδιώτες και επιχειρήσεις, τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω θερμά».

Σχολικές τσάντες σε 1244 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών

Ο κ. Ασλανίδης επισήμανε: «σήμερα κάνουμε το πρώτο δώρο στα πρωτάκια των πολύτεκνων οικογενειών της Κεντρικής Μακεδονίας. Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας στις πολύτεκνες οικογένειες. Παράλληλα όμως στηρίζοντας την πολύτεκνη οικογένεια στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο μεγάλο πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού μας. Το δημογραφικό, που είναι ένα ζήτημα καίριο για την πατρίδα μας, μέσα από αυτή και τις άλλες δράσεις που προγραμματίζουμε, μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Σχολικές τσάντες σε 1244 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Πολυτέκνων, που παρέλαβαν τις σχολικές τσάντες ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία και συνομίλησαν μαζί του για τα ζητήματα των πολύτεκνων οικογενειών, τονίζοντας πως περιμένουν και το επόμενο διάστημα ανάλογες δράσεις στήριξής τους από την Περιφέρεια, όπως άλλωστε γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.