Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο γλύπτης του ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου στην εκπομπη « Η ζωή το Σαββατοκύριακο »

Ο γλύπτης του ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου στην εκπομπη « Η ζωή το Σαββατοκύριακο »

O γλύπτης του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, μίλησε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, 46 χρόνια μετά την τοποθέτηση του ανδριάντα στη νέα παραλία
από xper
δημοσιεύτηκε4 October, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

O γλύπτης του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, που αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, μίλησε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, 46 χρόνια μετά την τοποθέτηση του ανδριάντα στη νέα παραλία της πόλης.

h

Ο Ευάγγελος Μουστάκας

μουσ

φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της TV100

τβ

«Η ζωή το σαββατοκύριακο» με την Μαρία Αναγνωστίδου

μαρια

και μίλησε για την ιστορία του αγάλματος, πως φιλοτεχνήθηκε από τον ίδιο που πρώτευσε σε μια σειρά διαγωνισμών που ξεκίνησαν το 1965 και ολοκληρώθηκαν το 1974 που τοποθετήθηκε το άγαλμα, καταρρίπτοντας τον αστικό μύθο που θέλει «το έργο να είναι της δικτατορίας».

Δείτε ολη τη συνέντευξη:


Κλείνοντας την συνέντευξή  στην Μαρία Αναγνωστίδου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέσα σε αυτό το έργο έχω βάλει την ψυχή μου. Προσπάθησα να δείξω στον κόσμο τον βασιλιά της Μακεδονίας Αλέξανδρο, τον οραματιστή που ήθελε να ενώσει τον κόσμο. Τον έλληνα στρατηλάτη που δεν ήθελε να τον φιλοτεχνήσει κανείς άλλος εκτός του Λυσίππου, αλλά έλαχε σε μένα να το κάνω, έναν άλλον έλληνα που αισθάνεται υπερήφανος για το έργο του».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο δείτε στο site του καλλιτέχνη http://vagelismoustakas.com/el/%CE%88%CF%81%CE%B3%CE%B1

αλεκος