Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιώργος Γκόρτζης

Πρόσωπα: Γιώργος Κόρτζης (Big Brother 2)

Ο Γιώργος Κόρτζης σχολιάζει το νέο Big Brother και τον Ανδρέα Μικρούτσικο
από webadmin
δημοσιεύτηκε7 October, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ο Γιώργος Κόρτζης από το Big Brother 2 σχολιάζει το νέο Big Brother και τον Ανδρέα Μικρούτσικο

Με τον Γιώργο Κόρτζη είχαμε γνωριστεί λίγο μετά την συμμετοχη του στο Big Brother 2. Συζητώντας για το καινούργιο Big Brother συνειδητοποιούμε ότι πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από τότε, που ο Μεγάλος Αδελφός μπήκε για πρώτη φορά στα σπίτια μας. Και το κοινωνικό πείραμα συνεχίζεται… Τι άλλαξε από τότε?

Το είδες το καινούργιο Big Brother?
Λόγω της δουλειάς μου δεν έχω πολύ χρόνο να το δω. Είδα 3-4 επεισόδια το πολύ. Δεν μου άρεσε καθόλου. Σε σύγκριση με το Big Brother 2, που ήμουν εγώ, θεωρώ ότι όλα τα παιδιά είναι στημένα. Στην εποχή των Influencer και γενικά των Social media η παραγωγή διάλεξε άτομα, που είναι κομμένα και ραμμένα στα πρότυπα αυτής της εποχής, ότι κυκλοφορεί στο Instagram και στο Facebook καθαρά για την τηλεθέαση. Δεν είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας, όπως ήμασταν εμείς κάποτε. Σίγουρα ο καθένας μας είχε μια προσωπικότητα, αλλά ήμασταν low profile, καμία σχέση με αυτό που βλέπω τώρα. 

Έχεις ξεχωρίσει κάποιους από τα παιδιά από όσα είδες?
Ξεχώρισα δυο παιδιά, τους διδύμους. Αλλά επειδή δεν το παρακολουθώ στενά, δεν μπορώ να ξέρω τις παρακάτω συμπεριφορές τους. Δεν γνωρίζω πως στέκονται στο παιχνίδι. Σαν φυσιογνωμίες μου φάνηκαν πιο χαμηλών τόνων από όλους  που είναι στο παιχνίδι αυτή την στιγμή.

Στο σημερινό Big Brother υπάρχει ψυχολόγος. Είχατε και εσείς?
Ναι, ναι, είχαμε.

Γιώργος Γκόρτζης

Έχεις απευθυνθεί ποτέ σε αυτόν?
Εγώ δεν είχα ζητήσει να μιλήσω με την ψυχολόγο, αλλά με είχε ζητήσει εκείνη. Δεν μπορούσε, βέβαια, να βγάλει άκρη μαζί μου (γελάει).

Δεν θα με τρελάνετε εσείς, θα σας τρελάνω εγώ!
(Γελάει) Αυτό ακριβός είπα! Λόγο της δουλειάς μου καθημερινά συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο, διαφορετικές προσωπικότητες, μπορώ να τους ψυχολογήσω.

Τι είδε η ψυχολόγος και ήθελε να σου μιλήσει?
Ήμουν έξω και έπαιζα μπάλα μόνος μου, ενώ μέσα στο σπίτι τα παιδιά τσακωνόντουσαν. Δεν ήθελα να πάρω μέρος σε έναν καυγά, δεν με ένοιαζε. Με ρώτησε η ψυχολόγος γιατί είμαι έξω μονός μου ενώ μέσα γίνεται χαμός. Της εξήγησα ότι δεν είμαι εδώ να τσακώνομαι, αλλά για να περάσω καλά. Γενικά είμαι πολύ χαμηλών τόνων και δεν μου αρέσουν οι καυγάδες.

Ναι, έδινες εικόνα μοναχικού τύπου, δεν σε θυμάμαι σε έντονες καταστάσεις…
Δύσκολα ανοίγομαι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω, πρέπει να μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Θέλω να ξέρω ότι αυτό που θα πω, θα το καταλάβει ο άλλος όπως ακριβώς το εννοώ.

Γιώργος Γκόρτζης

Ένιωσες κάποια στιγμή να πιέζεσαι? Τι ήταν το πιο δύσκολο για σένα?
Δεν αισθάνθηκα να πιέζομαι ιδιαίτερα. Μόνο κάποια στιγμή προς το Πάσχα. Αλλά γενικά πέρασα πολύ ωραία, ότι ήθελα να κάνω το έκανα. Γενικά σαν άνθρωπος προσαρμόζομαι εύκολα σε διάφορες καταστάσεις. Μου πήρε γύρο σε μια εβδομάδα μέχρι να καταλάβω τι μου γίνεται, να γνωρίσω λίγο τα παιδιά. Αλλά μετά περνούσε ευχάριστα ο χρόνος για μένα. Μαγείρευα σχεδόν καθημερινά, κάτι που μου αρέσει πολύ. Έκανα παρέα με τα παιδιά.

Ποιος ήταν ο λόγος που μπήκες μέσα? Τι περίμενες να κερδίσεις (πέρα από το έπαθλο)?
Μπήκα από σπόντα. Μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα και το βρήκα ωραίο σαν ιδέα. Είχα παρακολουθήσει λίγο το πρώτο Big Brother. Όμως αν  έβλεπα τότε αυτό, που βλέπω τώρα, ούτε καν θα περνούσε από το μυαλό μου να δηλώσω συμμέτοχη. Ήταν άλλες εποχές και κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα γενικά. Εκείνη την εποχή, λοιπόν, έκλεισε η αεροπορική εταιρία, στην όποια εργαζόμουν, οπότε είχα αρκετό χρόνο. Αν δούλευα, εννοείτε, δεν υπήρχε περίπτωση να παρατήσω την δουλειά μου για να πάω στο Big Brother.

Γιώργος Γκόρτζης

Πληρωνόσασταν για την διαμονή στο σπίτι?
Ναι, γύρω στις 40.000 δραχμές την ημέρα.

Είχες τότε στο μυαλό σου κάποιο συγκεκριμένο προφίλ που ήθελες να προβάλλεις?
Όχι, όχι. Γι’ αυτό και βγήκα γρήγορα (γελάει). Βεβαία έμεινα στο παιχνίδι 3 μήνες. Και τώρα να έμπαινα, πάλι ο ίδιος θα ήμουν.

Άλλαξε κάτι στην ζωή σου μετά? Θεωρείς ότι σου πρόσφερε κάτι το Big Brother?
Σίγουρα αυτό που αλλάζει είναι το ότι γίνεσαι αναγνωρίσιμος. Μου προέκυψαν κάποιες πολύ καλές δουλείες, που σίγουρα βοήθησαν, έκανα διαφημίσεις (και ακόμα κάνω). Γενικά ήμουν πολύ προσγειωμένος. Λίγο θέλει για να πάρουν τα μυαλά σου αέρα. Πιστεύω πως όλο αυτό το διαχειρίστηκα σωστά.

Γιώργος Γκόρτζης

Με τα σημερινά δεδομένα πιστεύεις πως θα έχουν όφελος τα παιδιά του νέου Big Brother?
Τα άτομα επιλέχτηκαν από την παραγωγή με κάποιο σκοπό. Πιστεύω πως τα reality αυτού του είδους έχουν τελειώσει στην Ελλάδα. Δεν νομίζω πλέον να πάρει κάτι κάποιος από αυτό το παιχνίδι. Αυτό που αξίζει σήμερα είναι το Voice. Αν και σε αυτή την περίπτωση ναι μεν υπάρχουν πολλά παιδιά με τρομερές φωνές, αλλά πλέον δεν υπάρχουν μαγαζιά, ειδικά τώρα με τα lock down και όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί. Πόσα παιδιά είχαν βγει και από αυτά τα παιχνίδια και έχουν εξαφανιστεί? Λίγοι από αυτούς είναι ακόμα στη  σκηνή και τραγουδάνε.

Κράτησες επαφές με κάποιους από το Big Brother 2?
Ναι, με κάποιους είμαστε και πολύ καλοί φίλοι. Το Big Brother είναι μια μικρή κλειστή κοινωνία. Δεν μπορείς να έχεις ίδιες σχέσεις με όλους.

Έρωτας μπορεί να σταθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον?
Για έρωτα δεν ξέρω… μπορεί να ξεκινήσει κάποια συμπάθεια, κάποια σχέση και να συνεχιστεί και έξω. Για ερώτα πιστεύω πως είναι δύσκολο να υπάρξει εκεί μέσα.

Όταν έσβηναν οι κάμερες τι γινόταν?
Οι κάμερες δεν έσβηναν ποτέ!

Και η μια ώρα που έλεγαν ότι δεν μεταδίδετε live?
Για εσάς ναι, όχι για εμάς που ήμασταν μέσα. Να μιλήσω για μένα – δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω κάτι «πονηρό», δεν πήγα εκεί να εξευτελιστώ. Για μένα όλες οι ώρες ήταν ίδιες, είτε με κάμερες, είτε χωρίς.

Είχες την αίσθηση της κάμερας συνέχεια ή τις ξεχνάς από κάποιο σημείο και μετά?
Στην αρχή μου φαινόταν περίεργο. Κοιτούσα την κάμερα και σκεπτόμουν ότι από εδώ με βλέπει πολύς κόσμος. Αλλά μετά δεν έδινα καμιά σημασία. Ήμουν ο εαυτός μου, οπότε δεν έμπαινα στην διαδικασία να σκεφτώ πώς να στηθώ, πώς να μιλήσω.

Βγαίνοντας έξω είδες κάποια επεισόδια?
Ναι, είδα κάποια.

Πως σου φάνηκε? Είδες κάτι που να ήταν κομμένο και ραμμένο έτσι, ώστε να βγάζει άλλο νόημα?
Ναι, είδα μερικά. Δεν μου άρεσε και πολύ. Για κάποιον που δεν με ήξερε, όντος μπορεί να έβγαινε άλλο νόημα μετά το μοντάζ που γινόταν. 

Πιστεύεις πως στο Big Brother 2 υπήρχαν στρατηγικές? Δεν ήταν το πρώτο, άρα είχατε μια εικόνα τι γίνεται…
Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά πιστεύω πως ναι, κάποιοι είχαν κάτι στο μυαλό τους. Δεν ασχολιόμουν για το πώς θα σταθεί ο άλλος στο παιχνίδι, ήξερα πως θα σταθώ εγώ.

Τι στρατηγική, πιστεύεις, πρέπει να έχει κάποιος για να φτάσει στο φινάλε?
Πρέπει να έχει στόχο, να δείχνει «καλό παιδί». Έτσι μπορεί και να το καταφέρει. Κάποιοι αλλιώς μπήκαν και αλλιώς προχώρησαν, ακολούθησαν το πλάνο.

 

Είδες κάποιο live? Πώς σου φάνηκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος?
Εντάξει… πέρασαν τα χρόνια, όλα έχουν το τίμημα τους. Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να βγει. Ο καθένας βεβαία κάνει τις επιλογές του. Ο Μικρούτσικος τότε ήταν μετρ σε αυτό που έκανε. Μπορούσε να κάνει ένα παιχνίδι άνω κάτω μονός του. Το έχει αυτό το «χάρισμα», έμενα δεν μου άρεσε αυτό ποτέ, αλλά το είχε.

Ο Βαρθακούρης? Πως τον είδες σε ρόλο παρουσιαστή?
Καμία σχέση με τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Αδιάφορος.

Ποιον παρουσιαστή θα ήθελες στην θέση του?
Έμενα! (γελάει) Και αν μιλήσουμε σοβαρά, πιστεύω πως το συγκεκριμένο (το τονίζω) δύσκολα να δεχόταν να το παρουσιάσει κάποιος. Ίσως μόνο με πολύ μεγάλη αμοιβή.

Το ότι δεν θα ξαναέμπαινες στο σημερινό Big Brother το καταλάβαμε, αλλά πως ένιωσες όταν είδες το σπίτι, στο όποιο ήσασταν και εσείς πριν από 18 χρόνια?
Όταν το είδα, μου ήρθαν στο μυαλό μου όμορφες αναμνήσεις, αλλά όχι για να μπω μέσα. Απλά θυμήθηκα ότι περάσαμε ωραία τότε, παρά τις εντάσεις που είχαμε.

Τότε το έπαθλο το πήρε ο Αλέξανδρος από την Λευκάδα. Δικαίως, πιστεύεις?
Στον τελικό ήταν ο Αλέξανδρος με τον Κώστα. Θεωρώ ότι το έπαθλο έπρεπε να το πάρει ξεκάθαρα ο Κώστας.

Πιστεύεις δηλαδή ότι ήταν στημένο?
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν στημένο σίγουρα, αλλά κάτι γίνεται. Όπως σου είπα, αυτό που διαπίστωσα, η παραγωγή μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα του κάθε παίκτη προς τον έξω κόσμο και αυτό να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Γιώργος Γκόρτζης

Πες μου πως είναι η ζωή σου τώρα. Τι κάνεις?
Δουλεύω και πάλι στην αεροπορική εταιρία, είμαι ιπτάμενος φροντιστής, ταξιδεύω στο Ισραήλ, το όποιο έχει είναι ωραίο lock down. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, παρ’όλες τις δυσκολίες που έχουμε λόγω της κατάστασης. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Ελπίζω ο καινούριος χρόνος  θα μας βγάλει από αυτή την κατάσταση και θα ασχοληθώ και πάλι με την μουσική που μου αρέσει εξίσου. Τραγουδάω όποτε μπορώ στα μαγαζιά, παίζω λίγο μπουζούκι και μπαγλαμά και γενικά απολαμβάνω την ζωή μου.
Όσο για την συμμετοχή μου στο Big Brother, μένει στη σκέψη μου σαν μια μακρινή ευχάριστη εμπειρία.

Ειρήνη Παυλίδου για το Thessaloniki Life

Ειρήνη ΠαυλίδουΗ Ειρήνη Παυλίδου από το 2006 ασχολείται με την δημοσιογραφία, κάνοντας ρεπορτάζ, άρθρα και συνεντεύξεις με αξιόλογους ανθρώπους. Το πραγματικό ενδιαφέρον για τον συνομιλητή της κάνει τις συνεντεύξεις να μοιάζουν με ζωντανό διάλογο. 
Παράλληλα ασχολείται με διοργάνωση εκδηλώσεων, ψάχνοντας πάντα πρωτότυπες ιδέες και διαφορετικό τρόπο διασκέδασης. 
Τα ενδιαφέροντα της και η δουλειά περιπλέκονται αρμονικά σβήνοντας τα όρια εργασίας και διασκέδασης. 
Μερικά από τα αγαπημένα της hobby είναι οι καταδύσεις, σκι και airsoft. 

Instagram
Youtube
Facebook