Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Marta Gonzalez, η πρίμα μπαλαρίνα που μας συγκίνησε... "νίκησε" το Αλτσχάιμερ

Η Marta Gonzalez, η πρίμα μπαλαρίνα που μας συγκίνησε... "νίκησε" το Αλτσχάιμερ

Η ψυχή ξέρει να "νικά" τις αρρώστιες του κορμιού
από xper
δημοσιεύτηκε10 November, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Αν ψάχνεις κάτι για να σου φτιάξει τη μέρα σήμερα, τότε χρειάζεται να δεις αυτό το βίντεο που έγινε viral.

Μια μπαλαρίνα με άνοια θυμάται τη χορογραφία που έκανε πριν από δεκαετίες. Πρόκειται για την Marta C. Gonzalez, που έφυγε από τη ζωή, η οποία φαίνεται στο βίντεο να ακούει τη μουσική του Tchaikovsky από τη Λίμνη των κύκνων που είχε χορέψει στα νιάτα της.

Είναι η συγκινητική στιγμή που «νικά» το Αλτσχάιμερ .

Η Ισπανίδα μπαλαρίνα σε αναπηρικό καροτσάκι πια και χτυπημένη από Αλτσχάιμερ αρχίζει να χορεύει με τα χέρια της και να ερμηνεύει τη χορογραφία που τόσο καλά είχε παρουσιάσει στα νιάτα της.

H δύναμη της μουσικής ξεκλείδωσε τη μνήμη των περασμένων μεγαλείων .

Ήταν πρίμα μπαλαρίνα τη δεκαετία του 1960 στο New York Ballet. Η αντίδραση της Marta C. González είναι η απόδειξη ότι η τέχνη , ανυψώνει τη ζωή.

Το συγκινητικό βίντεο, που είναι τραβηγμένο το 2019, μοιράστηκε ο ισπανικός οργανισμός Asociacion Musica para Despertar.

«Η δύναμη της μουσικής είναι ανεκτίμητη», σημείωσε ο ισπανικός οργανισμός Asociacion Musica para Despertar στην ανάρτηση του βίντεο, που χρησιμοποιεί τη μουσική ως θεραπευτική μέθοδο για ασθενείς με άνοια έχοντας ως στόχο, ανάμεσα σε άλλα, να ενισχύσει τη διάθεση και τη μνήμη τους.

H μπαλαρίνα που βλεπουμε στο βίντεο και έχει συγκινήσει τους πάντες έφυγε από την ζωή όμως άφησε πίσω της την ομορφιά της τέχνης της.

 

Πηγή: Must