Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έφυγε από τη ζωή ο "θρυλικός” κακός των Star Wars Ντέιβιντ Πράουζ

Έφυγε από τη ζωή ο "θρυλικός” κακός των Star Wars Ντέιβιντ Πράουζ

από xper
δημοσιεύτηκε30 November, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Έφυγε από την ζωη, σε ηλικία 85 ετών ο Ντέιβιντ  Πράουζ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε για πρώτη φορά τον “θρυλικό” κακό των Star Wars, Darth Vader, στην πρώτη τριλογία ταινιών του george Lucas.

l

Το ύψος του και η αθλητική σωματοδομή του, ήταν body builder, του χάρισαν τον ρόλο. Τον Darth Vader στην πραγματικότητα τον υποδύθηκαν 3 ηθοποιοί και τον χαρακτήρα 5 συνολικά σε όλη την σειρά συνολικά. Σε όλα τα γυρίσματα κάτω από την στολή ήταν ο  Ντέιβιντ Πράουζ, αλλά στην τελευταία σκήνη της πρώτης τριλογίας, The Return of Jedi, όταν έπρεπε να βγει η μάσκα επέλεξαν τον ηθοποιό Sebastian Shaw γιατί ο νεαρός τότε Πράουζ δεν ταίριαζε στην ηλικία του ρόλου.

k

 

Επίσης ο Πράουζ  αν και ήταν η μορφή πίσω από τη διάσημη μαύρη μάσκα του Βέιντερ, ωστόσο η φωνή του ανήκε στον Αμερικανό ηθοποιό Τζέιμς Έρλ Τζόουνς ο οποίος το 2012 έλαβε τιμητικό Όσκαρ.

k

Στα επόμενα επεισόδια που έδειχναν τον χαρακτήρα Ανακιν Σκαιγουόκερ, σε παιδική και νεαρή ηλικία πριν μπει στην εμβληματική στολή του Darth Vader, τον υποδύθηκαν ο Τζέικ Λόιντ ως παιδί και ο Χέιντεν Κρίστενσεν ως έφηβο

l

Ο Ντέιβιντ Πράουζ είχε καταγωγή από το Μπρίστολ και παρότι η καριέρα του εκτείνεται επί μισό αιώνα ο ρόλος που τον σημάδεψε ήταν αυτός του σκοτεινού «Νταρθ Βέιντερ» από τη διάσημη τριλογία και παρότι η βρετανική του προφορά δεν άρεσε καθόλου στον Τζέιμς Λούκας η κορμοστασιά του απέδωσε αξεπέραστα τον κινηματογραφικό ήρωα.

k

Ο Πράουζ ήταν επίσης γνωστός στους διαγωνισμούς bodybuilding στη δεκαετία του ’60. Αγωνίστηκε στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας και εκπροσώπησε την Αγγλία ενάντια στους Lou Ferrigno και Arnold Schwarzenegger. Ήταν επίσης ο προσωπικός προπονητής του Κρίστοφερ Ριβ, την εποχή που προετοιμαζόταν για τον ρόλο του Superman.

 

«Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του, πάντα! Αν και έγινε διάσημος υποδυόμενος πολλά τέρατα –για εμένα αλλά και όλους όσους γνωρίζαμε τον Ντέιβ και συνεργαστήκαμε μαζί τους, ήταν ένας ήρωας στις ζωές μας», δήλωσε ο ατζέντης του, Τόμας Μπόουνιγκτον.

l