Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με προσφορά δεκατιανού σε 200 μαθητές του Δήμου Παύλου Μελά

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με προσφορά δεκατιανού σε 200 μαθητές του Δήμου Παύλου Μελά

από xper
δημοσιεύτηκε13 December, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 11ης Δεκεμβρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και με δεδομένες τις δραματικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά υλοποίησε τη δράση «Στηρίζω τα παιδιά», προσφέροντας χριστουγεννιάτικο δεκατιανό σε 200 μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά.

Τα σχολεία είναι κλειστά λόγω covid-19, όμως οι ανάγκες των παιδιών δεν σταματούν ποτέ και έτσι το Τμήμα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι κοινωνικοί λειτουργοί του, συνεργάστηκαν με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την καλύτερη οργάνωση της δράσης.

Με τη συγκινητική αρωγή εταιρειών και καταστημάτων, συγκεντρώθηκαν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής οι απαραίτητες ποσότητες από προϊόντα για τα καθημερινά υγιεινά προγεύματα των παιδιών (δημητριακά, μαρμελάδες, μέλι, κουλουράκια, μπισκότα, τυροκομικά, κρουασάν, παστέλια, χυμοί, νερά κ.α.).

Με διακριτικότητα, σεβασμό και ασφάλεια, τα κολατσιά του Δεκέμβρη παραδόθηκαν κατ΄οίκον στις οικογένειες, με τη συνδρομή των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ όσοι γονείς – κηδεμόνες το επιθυμούσαν, παρέλαβαν τα προϊόντα από το Κεντρικό Κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών στη Νικόπολη και από άλλα σημεία διανομής που όρισε ο Δήμος Παύλου Μελά.

Χορηγοί της σημαντικής αυτής δράσης αγάπης, εν μέσω πανδημίας, οι επιχειρήσεις:

Φαίδων Α.Ε., Ε.Ι. Παπαδόπουλος ΑΕ (Μπισκότα Παπαδοπούλου), Μπάρμπα Στάθης Μονοπρόσωπη ΑΒΕΕ, Σκλαβενίτης αλυσίδα super market, Mikel Coffee Company, Βίκος (Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων), Νταμπίζας & Σια Ο.Ε., Ελληνική Σφολιάτα Α.Ε., Βασίλης Ζαχαροπλαστεία, Jannis Παστέλια και Μελί Μελί Σταυρούπολης (κατάστημα Ιατρού Γωγούση).        

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Χαρά Αμανατίδου, 

χαρα

ευχαριστούν θερμά τους επαγγελματίες που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης πρόσφεραν χαμόγελα στα παιδιά και τους γονείς – κηδεμόνες τους, σε μια τραγική περίοδο που συρρικνώθηκε το οικογενειακό εισόδημα και  αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

ξ

Άλλωστε αυτό είναι και το δυνατό μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού: ‘’Το βασικό δικαίωμα των παιδιών αποτελεί το να είναι …παιδιά και να καλύπτονται όλες τους οι ανάγκες για τροφή, νερό, σπίτι, γονείς, αγάπη, ευτυχία, ασφάλεια, φροντίδα, υγεία, ειρήνη, ισότητα, παιχνίδι, μόρφωση, δίκαιη μεταχείριση και να ακούγεται η φωνή τους!’’

7

Ο Δεκάλογος των δικαιωμάτων του παιδιού

Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω.

Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.

Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.

Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης.

Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω.

Δικαιούμαι να μάθω τί είναι καλό για την σωματική και ψυχική μου υγεία.

Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου.

Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια.

Δικαιούμαι να ζήσω σε μια κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα.

Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. Έναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά. (Πηγή UNICEF)

7

Κάθε παιδί φέρνει το μήνυμα ότι ο Θεός δεν έχει αποθαρρυνθεί ακόμα από τον άνθρωπο.

Ταγκόρ

7