Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Ορχήστρα Νέων

Ευχές από την Ορχήστρα Νέων του Δίου Ολύμπου

Η Ορχήστρα Νέων του κέντρου γραμμάτων και τεχνών Δίου σας εύχεται καλά Χριστούγεννα μέσα από ένα όμορφο βίντεο
από xper
δημοσιεύτηκε25 December, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά στέλνει η Ορχήστρα Νέων Δίου*, του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με ένα εξαιρετικό βίντεο που ετοίμασαν τα μέλη της. Η Ορχήστρα συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια πλούσιας και σημαντικής δραστηριότητας.

β

Μαέστρος ο διακεκριμένος μουσικός Νίκος Πατρής με σύνθεση 56 μέλη. 

χ

Η ορχήστρα Νέων Δίου ιδρύθηκε το 2007 επί δημαρχίας Γρηγόρη Παπαχρήστου, ως τμήμα του Πολιτιστικού οργανισμού του πρώην Δήμου Δίου. Από την 1η Ιανουαρίου 2012 αποτελεί τμήμα του συλλόγου Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, το οποίο έχει έδρα το αρχαίο Δίον.

σ

Η ορχήστρα αποτελείται κατεξοχήν από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές. Μάλιστα οι μεγαλύτεροι από αυτούς είτε ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική είτε συνεχίζουν κάνοντας ανώτατες σπουδές στο χώρο της μουσικής.

σ

Οι μικρότεροι χαίρονται το χόμπι τους, αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες (συμμετέχοντας σε συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Μίμη Πλέσσα, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Ντέμη Ρούσου) ενώ χάρη στον κόπο τους και την εμπιστοσύνη του μαέστρου εξελίσσονται σε ποιοτικούς και καταρτισμένους μουσικούς.

Οι ερμηνευτές που πλαισίωσαν την ορχήστρα από την ίδρυσή της και κατάγονται από την Πιερία είναι:

  • Αλέξης Ηλιάδης
  • Φώτης Βελητσιάνος
  • Φιλιώ Σέρβου
  • Στέλλα Παπαναστάση

στην πορεία προστέθηκαν οι:

Όλγα Ζορμπά, Νίκος Μπίνος, Βασίλης Τσαχουρίδης, οι περισσότεροι είναι πτυχιούχοι μουσικοί, ιδιαίτερα γνωστοί στο Πιερικό καθώς και στο ευρύτερο φιλότεχνο ελληνικό κοινό.