Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
'Ηρθε η στιγμή (Βοστίτσα 1821 - 2021)

'Ηρθε η στιγμή (Βοστίτσα 1821 - 2021)

Το επικό τραγούδι - ύμνος που συνέθεσε και παρήγαγε ο Αιγιώτης μουσικοσυνθέτης Γιάννης Κριβέρης σε στίχους του καταξιωμένου σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα
από xper
δημοσιεύτηκε11 January, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Το επικό τραγούδι - ύμνος που συνέθεσε και παρήγαγε ο Αιγιώτης μουσικοσυνθέτης Γιάννης Κριβέρης σε στίχους του καταξιωμένου σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα, πρωτεργάτη του Ελληνικού ιστορικού κινηματογράφου με τις βραβευμένες ταινίες "ΕΞΟΔΟΣ 1826" και "ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ".

Ερμηνεύει μοναδικά η Μαρία Φάκου, ενώ η κινηματογράφηση και το μοντάζ έγιναν από τον παραγωγό του ντοκιμαντέρ Βασίλη Γεωργαντά, για το οποίο γράφηκε το τραγούδι με τίτλο "Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ ΩΣ ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ", ως συμβολή στους επετειακούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια από τη σύσκεψη στο Αίγιο που διεξήχθη με εντολή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και απεσταλμένο τον Παπαφλέσσα από 26-30 Ιανουαρίου 1821 και αποφάσισε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

σ

Τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων κατά της διάρκεια του διήμερου εορτασμού τον Ιούνιο του 2020 για την επέτειο της μάχης που οργανώνει ανελλιπώς η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, με πρόσκληση και άδειά του προέδρου κου Δήμου Βαρβιτσιώτη και την εγκατελειμένη Μονή Αγ.Νικολάου Τράπεζας Αιγιαλείας.

ς

Δεν θα είχαμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα χωρίς την κατεξοχήν συμμετοχή του Συλλόγου ιστορικής αναβίωσης "ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821" με το πάθος που διακατέχει τα μέλη του για την ρεαλιστική απεικόνιση της περιόδου του 1821 και των ηρώων .

Εμφανίζονται ακόμα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου "Μωραΐτες εν χορώ Πάτρας και άλλοι αναβιωτές από Καλαμάτα, Ναύπλιο, Αθήνα, Πάτρα, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Γιαννιτσά κ.ά.

Η χημεία μεταξύ ανθρώπων - δημιουργών που ειδικεύονται σε τομείς ξεχωριστούς, αλλά και που τείνουν τόσο να "παντρέψουν" τα έργα τους οδήγησε σε αυτό το εμβληματικό δημιούργημα τιμής στο πρώτο επαναστατικό γεγονός του Εικοσιένα. Ανατριχίλα και συγκίνηση!

ς

Mε τους εγερτήριους στίχους του Βασίλη Τσικάρα που μας έκανε τη μεγάλη τιμή να υπογράψει το έργο μας, με τα γυρίσματα στη μουσική του Γιάννη που σε ταξιδεύει νοερά στο τότε, δίνοντας διαρκείς εικόνες & με την μεγαλειώδη ερμηνεία της Μαρίας Φάκου που απογειώνει τις εικόνες δίνοντάς μας ερεθίσματα για όλο και πιο ανήσυχα πλάνα ύμνησης της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Ένα είναι σίγουρο! Το ταξίδι των πνευμάτων προς το Εικοσιένα μόλις ξεκίνησε, δίνοντας το σύνθημα! Ήρθε η στιγμή! 1821 - 2021.

ς

 

Η Βοστίτσα, ας είναι το εφαλτήριο που θα φέρει τη φωτιά!

200