Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ θα είναι ψηφιακό.

«Ο απομονωμένος Κινηματογράφος»

Από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ θα είναι ψηφιακό.
από xper
δημοσιεύτηκε16 January, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ θα είναι ψηφιακό. Μόνο ένας τυχερός θα μπορέσει να παραβρεθεί στο νησί Πάτερ Νόστερ, έναν βράχο βόρεια του Γκέτεμποργκ.

Η απομονωμένη προβολή θα γίνει αποκλειστικά για τον νικητή του διαγωνισμού, σε ένα ξενοδοχείο φάρο που το χτυπούν τα κύματα και οι δυνατοί άνεμοι.

«Είμαι πολύ περίεργος για το πως αυτή η εμπειρία, το να είσαι μόνος σου σε ένα νησί χωρίς τηλέφωνο ή κομπιούτερ, χωρίς βιβλίο, πως αυτό επηρεάζει και πως αλλάζει την εμπειρία του να δεις τις 60 ταινίες του φεστιβάλ. Θα είναι διαφορετική η εμπειρία; Αυτές οι ταινίες θα δημιουργήσουν διαφορετικά συναισθήματα αν τις δει κάποιος υπό αυτές τις συνθήκες; Αυτό είναι που μου προκαλεί περιέργεια.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ είναι το μεγαλύτερο στην Σκανδιναβία. 11 ημέρες με αποκλειστικές πρεμιέρες ταινιών, συνεντεύξεις και η ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, αλλά στο διαδίκτυο» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.

o

Δυστυχώς όμως μόνο οι Σουηδοί θα έχουν πρόσβαση στις προγραμματισμένες ταινίες, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

Ίσως στο άμεσο μέλλον το θέμα των δικαιωμάτων θα επιλυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Αυτό που έχουμε παρατηρήσει φέτος είναι ότι στο Φεστιβάλ θα προβληθούν και ταινίες που οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν από το σπίτι τους και αυτό έχει ανθίσει με φέτος, που οι άνθρωποι έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους και αυτό έχει ένα πλεονέκτημα γιατί αυτές οι ταινίες μπορούν να βρουν ένα νέο ακροατήριο σε μια τέτοια χρονιά» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.

Όλοι μπορούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου και να είναι οι τυχεροί που θα πάνε στον φάρο, έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο με ειδική αίθουσα προβολών και όλες τις σύγχρονες ανέσεις.