Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κ. ΖΕΡΒΑΣ: “Το ‘Ποτέ Ξανά’ είναι μια διαρκής κατάθεση ζωής από όλους μας

Κ. ΖΕΡΒΑΣ: “Το ‘Ποτέ Ξανά’ είναι μια διαρκής κατάθεση ζωής από όλους μας

από xper
δημοσιεύτηκε27 January, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

9

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: “Το ‘Ποτέ Ξανά’ είναι κάτι παραπάνω από μια δήλωση. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια θέση και από μια στάση ζωής. Είναι μια ιερή δέσμευση όλων μας απέναντι σε αυτήν τη θηριωδία: να μη συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία, να μη συμβεί ποτέ στον τόπο μας. Θα είναι μια διαρκής κατάθεση ζωής από όλους μας”.

ο

Διαβάζουμε από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook του

Ν

Δρόσος Τσαβλής ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παγκόσμια «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος». Η πόλη μας και η εβραϊκή κοινότητά της, έδωσε μεγάλο φόρο αίματος στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Ναζί. Το ολοκαύτωμα είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα και ο ρατσισμός πρέπει να καταπολεμάται παντού και πάντα. Τα παρακάτω λόγια του Γερμανού ιερέα Martin Niemöller πρέπει να τα θυμόμαστε όλοι για να είμαστε αλληλέγγυοι και άρα ισχυροί. «Όταν έπιασαν τους Εβραίους, δεν φώναξα διότι δεν ήμουν Εβραίος. Όταν έπιασαν του κομμουνιστές, δεν φώναξα διότι δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν έπιασαν εμένα φώναξα, αλλά δεν υπήρχε κανείς να με ακούσει.»

Ν