Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο "Η πανδημία και η σχέση μας με τις οθόνες"

Διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο "Η πανδημία και η σχέση μας με τις οθόνες"

8 Φεβρουαρίου 2021 από τις 16:30-18:30 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom
από xper
δημοσιεύτηκε5 February, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημ. Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ», διοργανώνουν διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Η πανδημία και η σχέση μας με τις οθόνες», το οποίο θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2021 από τις 16:30-18:30 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

μ

Tο εργαστήριο θα συντονίσουν οι κ.κ.: Κασκαμανίδου Αικατερίνη MSc Ψυχολόγος της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημ. Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, ο Μαυρομιχάλης Αναστάσης, MSc Ψυχολόγος, Κ.Π. "ΕΛΠΙΔΑ" και ο Μεδίτσκος Ανδρέας, ΜΑ Κοινωνιολόγος, Κ.Π. "ΕΛΠΙΔΑ".

Εφαλτήριο για τη συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε η διαπίστωση ότι, η πανδημία COVID-19 έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή λειτουργία μας επηρεάζοντας την σωματική αλλά και ψυχική μας υγείας. Τα σχολεία και γενικότερα ο κοινωνικός ιστός έχουν τεθεί σε παρατεταμένο lockdown, με τους ανθρώπους να συνεχίζουν να διατηρούν φυσικές αποστάσεις. Μέσα σε όλα αυτά, μελέτες αναφέρουν αύξηση του εθισμού στα παιχνίδια και της χρήσης Διαδικτύου με σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική ευημερία.

Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να εξετάσει την ποιότητα και την ποσότητα των αλλαγών που έχουν συντελεστεί στη σχέση μας με το διαδίκτυο αλλά και γενικότερα με τη χρήση των οθονών, αναζητώντας ταυτόχρονα τρόπους απορρόφησης των κραδασμών που αυτές έχουν προκαλέσει τόσο σε εμάς, όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Το παρόν διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο περιλαμβάνει αρχικά μια θεωρητική τοποθέτηση φωτίζοντας τις σημαντικότερες πτυχές του συγκεκριμένου θέματος, έτσι ώστε αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για συζήτηση, κατάθεση απόψεων, προτάσεων και ιδεών, που θα μπορούσε ο κάθε συμμετέχων να αξιοποιήσει στο δικό του πλαίσιο και για τις δικές του ανάγκες.

Προκειμένου να συμμετέχετε στο εργαστήριο, συνδεθείτε με τον παρακάτω σύνδεσμο: https://zoom.us/j/94368086628?pwd=UnlKWk03T05ZMTNXa2psNHNucVcrdz09 Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παρούσα δράση, μπορείτε να απευθυνθείτε : • Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημ. Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων : 2313314508 (κα Κασκαμανίδου Αικατερίνη)

ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ: 2310442044 (κ.κ. Μεδίτσκος Ανδρέας & Μαυρομιχάλης Αναστάσης)