Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
π

Δεν έγινε λόγος για νέα μέτρα στη συνάντηση Ζέρβα – Κικίλια

από xper
δημοσιεύτηκε11 February, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια είχε σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Μετά   την   ολοκλήρωση   της   συνάντησης,   που   πραγματοποιήθηκε   στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας  ερωτηθείς για το αν συζητήθηκαν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας απάντησε: “Δεν έχω καμία ενημέρωση για καινούργια μέτρα. Έχω τοποθετηθεί δημόσια για το τι πρέπει να γίνει εφόσον υπάρχει πρόβλημα, έχω πει ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε”.

ο

Επιπλέον, ο δήμαρχος δήλωσε:

“Ενημερώθηκα  από   τον Υπουργό   Υγείας  Βασίλη  Κικίλια,  που επισκέφθηκε σήμερα τη Θεσσαλονίκη, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το σύστημα υγείας στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή καθώς και για την πορεία των εμβολιασμών. Είναι γεγονός ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε μια διαρκή εγρήγορση. Οπως όλοι γνωρίζετε, ενσκήπτει ένα καινούριο κύμα της πανδημίας   και   είναι   στο   χέρι   μας   να   φροντίσουμε,   ώστε   να   μην   έχουμε μεγάλες απώλειες.

π

Η πανδημία είναι σαν μια φωτιά σε ένα χωράφι με ξερά χορτάρια. Οσο πιο έγκαιρα και όσο πιο σωστά επέμβουμε τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά. Έχω ξαναπεί και το λέω και σήμερα ότι μετά από έναν χρόνο πανδημίας   πρέπει   να   είμαστε   και   πιο   σοφοί   και   πολύ   πιο   έμπειροι. Οφείλουμε να επεμβαίνουμε όταν πρέπει και εκεί όπου πρέπει. Και επειδή πλέον   γνωρίζουμε  -και   ιδιαίτερα   εδώ   στην   πόλη   της   Θεσσαλονίκης,   στην Κεντρική   Μακεδονία-,  τα   αντανακλαστικά   μας   θα   πρέπει   να   είναι   τέτοια, ώστε να μην έχουμε απώλειες, με την προοπτική του εμβολιασμού, με την προοπτική   του   ανοίγματος   της   οικονομίας   και   με   την   προοπτική   του καλοκαιριού και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

π

Είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, εφόσον καθένας από μας προσέχει και εφόσον   όλοι   είμαστε   ταγμένοι   σε   αυτήν   την   προσπάθεια,   ώστε   να   μην αφήσουμε  την κατάσταση να  ξεφύγει  από  τη  φάση στην  οποία βρίσκεται σήμερα”.