Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«πράσινες παρεμβάσεις»στο δημαρχείο Κατερίνης

«πράσινες παρεμβάσεις»στο δημαρχείο Κατερίνης

Ξεκινούν οι «πράσινες παρεμβάσεις» για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου
από xper
δημοσιεύτηκε10 March, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Παρουσίαση από την ομάδα έργου των σταδίων υλοποίησης

εβη
Evi Kalaitzidou

Σε τροχιά υλοποίησης βαίνει η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου Κατερίνης, καθώς εντός του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει τμηματικά η υλοποίηση του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α./ Ε.Π. «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020» έργου, συνολικής επιφάνειας 2510 τ.μ.

ο

Σήμερα από την Τεχνική Υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα από την ομάδα επίβλεψης του έργου έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου προς τα στελέχη του Δήμου, εμπεριστατωμένη παρουσίαση όλων φάσεων του έργου, που θα εκτελεστεί τμηματικά, προκειμένου να μην εμποδιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και συνακόλουθα η εξυπηρέτηση των πολιτών.

ο

Με έμφαση μάλιστα έγινε λόγος για την κατανόηση που πρέπει να υπάρξει από εργαζόμενους και δημότες, ενώ τονίστηκε ότι προγραμματίζεται η έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών τόσο για το χρονοδιάγραμμα που θα υλοποιούνται παρεμβάσεις σε κάθε τμήμα, όσο και για τους τρόπους εξυπηρέτησής τους, για το συγκεκριμένο διάστημα, που θα απαιτηθεί.

Παράλληλα, έγινε η συνοπτική περιγραφή του έργου, αναφορά στην 1η φάση του, η οποία αφορά: Αντικατάσταση κουφωμάτων και στη β’ φάση: τις λοιπές εργασίες. Επίσης, στην προσωρινή μετακόμιση που θα γίνει για κάθε τμήμα εκτός γραφείου, στην απαιτούμενη εκκαθάριση προσωπικού αρχείου και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, που σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση με τον ανάδοχο, θα διαρκέσει 18 περίπου μήνες.

β

Τα οφέλη των εργασιών

Ειδικότερα, για την αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου επιλέγονται επεμβάσεις τόσο στο κέλυφός του, όσο και στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Η σημαντική μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας (ποσοστό κατά τουλάχιστον 75% σύμφωνα με τη μελέτη) και των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και αντίστοιχα η αισθητή μείωση του λειτουργικού κόστους, αναμένεται να επιτευχθούν από τις προγραμματισμένες «πράσινες» παρεμβάσεις στο δημαρχιακό μέγαρο. Επίσης, αναμένεται η αισθητή βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

n

Όπως σημείωσεο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Το έργο αυτό με το αναμφισβήτητο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τα ενεργειακά οφέλη θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Στόχος μας ένα «πράσινο δημαρχείο», το οποίο θα εξασφαλίσει για εργαζόμενους και πολίτες καλύτερες συνθήκες λειτουργίας όλων των χώρων του».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.850.000 ευρώ με Φ.Π.Α., θα υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους, ενώ θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τους νόμους – διατάξεις που αφορούν τα Δημόσια και Δημοτικά Έργα.