Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μ. Σχοινάς: “Καλά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για Ελλάδα και Ευρώπη”

Μ. Σχοινάς: “Καλά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για Ελλάδα και Ευρώπη”

από xper
δημοσιεύτηκε22 March, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 25 και τις 26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θα είναι καλά και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών, κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη.

«Η Σύνοδος Κορυφής που θα γίνει σε μια πολύ σημαδιακή μέρα, την 25η Μαρτίου, από μόνη της είναι μια είδηση. Το ότι η Ευρώπη συζητάει για την Τουρκία τη 200η επέτειο από την εθνική παλιγγενεσία είναι από μόνη της μία απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να εντάξει τις επιδιώξεις της σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο», επισήμανε.

Σε ερώτηση για το τι μπορούμε να περιμένουμε και όσον αφορά τις σχέσεις της Ε.Ε με την Τουρκία, απάντησε: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την Σύνοδο Κορυφής. Ακολουθούμε την εντολή του Συμβουλίου Κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου που μας ζήτησε να απεικονίσουμε την πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων και τη μελλοντική δυναμική τους. Βασική παράμετρος αυτής της έκθεσης είναι η νέα Συμφωνία για το μεταναστευτικό, για την Τουρκία, που τη χρειαζόμαστε και ως Ευρώπη και ως Ελλάδα – εγώ θα έλεγα και οι Τούρκοι οι ίδιοι – και για την οποία δουλεύουμε εντατικά. Υπάρχει ένας οργασμός εργασίας και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου θα είναι καλά και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί τελικά με τηλεδιάσκεψη και όχι με φυσική παρουσία, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως ανέφερε, άλλωστε, ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, παρά την εκστρατεία εμβολιασμού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα προβλήματα και ο περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων δόσεων, έχουν ως αποτέλεσμα η διαδικασία να εξελίσσεται αργά και το νέο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε άνοδο στις περισσότερες χώρες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3