Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Δ. Ωραιοκάστρου τίμησε με λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ο Δ. Ωραιοκάστρου τίμησε με λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

από xper
δημοσιεύτηκε25 March, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ο Δ. Ωραιοκάστρου τίμησε με λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

ρ

Με λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε στο Δήμο Ωραιοκάστρου η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αν και λόγω των μέτρων που ισχύουν για την προστασία από την πανδημία δεν πραγματοποιήθηκαν μαθητικές παρελάσεις, σημαιοστολίστηκαν όλα τα δημοτικά κτίρια και οι πλατείες στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους ιερούς ναούς και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των Κοινοτήτων με την τήρηση όλων των μέτρων για τον Covid-19.

ρ

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συμμετείχε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Κοίμησης Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Κοινότητας Ωραιοκάστρου, Μαρία Αραμπατζίδου.

tsa

Στη συνέχεια  τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Ωραιοκάστρου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ, Σωτήρη Μπάτο, και από εκπρόσωπο του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου.

Τα στεφάνια εκ μέρους των συλλόγων και των σχολείων κατατέθηκαν κατόπιν από την πρόεδρο της Κοινότητας Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες για την προστασία από τον Covid-19.

ρ

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου τόνισε: «Σήμερα, αξιωθήκαμε όλοι μας να βιώσουμε μία μοναδική στιγμή. Όχι μόνον  ο απανταχού ελληνισμός, αλλά ο κόσμος όλος γιορτάζει τη σημερινή εθνική μας επέτειο, τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, σε καθεστώς παγκόσμιας πανδημίας. Τα ιδανικά που η Ελληνική Επανάσταση κληροδότησε στον κόσμο θα παραμείνουν άσβεστα μέσα στον χρόνο και θα φωτίζουν αιώνια την ανθρωπότητα ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της: ελευθερία, ηρωισμός, αυτοθυσία, ενότητα. Χρόνια Πολλά Ελλάδα».