Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τιμά τους αγωνιστές του 1821

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τιμά τους αγωνιστές του 1821

1ο επετειακό διαδικτυακό αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821
από xper
δημοσιεύτηκε25 March, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θέλοντας να αποτιμήσει φόρο τιμής σ’ όλους εκείνους τους αγωνιστές του 1821 που με την πίστη τους έδωσαν σώμα και ψυχή για την ελευθερία του γένους μας, παρουσιάζει το 1ο επετειακό διαδικτυακό αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821.

Στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους, η 25η Μαρτίου αποτελεί μια ημέρα ορόσημο. Η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό του αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Παναγία μας και συνάμα το χαρμόσυνο μήνυμα του λυτρωμού τ’ ανθρώπου από την αμαρτία, το Ελληνικό Έθνος πανηγυρίζει το χαρμόσυνο μήνυμα του λυτρωμού από τα βαριά δεσμά της σκλαβιάς.

Η Επανάσταση του 1821 είχε χαρακτήρα εθνικό και θρησκευτικό. Δεν ήταν κοινωνική εξέγερση. Ξεσηκώθηκε σύσσωμη η ελληνική κοινωνία , σύσσωμος ο Ελληνικός λαός εναντίον του ξένου δυνάστη, των Τούρκων.

Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για την δική μας γενιά καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια πορείας του νέου Ελληνισμού. Μιας πορείας με συνεχείς σκληρούς αγώνες για τη διατήρηση του ύψιστου αγαθού των ανθρώπων , την Ελευθερία. Δεν είναι αυτονόητη , αλλά κερδίζεται με αρετή και τόλμη , όπως μας τη δίδαξαν εκείνοι , οι μεγάλοι του 1821 , όταν εκείνη την ευλογημένη άνοιξη ύψωσαν το λάβαρο του γένους και της ψυχής τους με τη μεγάλη απόφαση «Ελευθερία ή Θάνατος».