Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΤΕΒΑ

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: "Κοροϊδία" καταγγέλλουν οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ

"Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι" υποστηρίζουν οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ
από newsroom
δημοσιεύτηκε27 May, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Απογοήτευση και αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η τελευταία διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, που διεξήχθη τις ημέρες που διανύουμε, με τους δικαιούχους να μιλούν για "κοροϊδία", καθώς κλήθηκαν να προσέλθουν στον τόπο διανομής, ο οποίος δεν βρίσκεται σε κάποιο κεντρικό σημείο του δήμου αλλά παραπλεύρως της λεωφόρου Παπανικολάου, στα Πεύκα, όπου δηλαδή εξυπηρετεί τον Δήμο να κάνει τη διανομή, για να παραλάβουν, όπως τονίζουν και ταυτόχρονα καταγγέλλουν, προϊόντα που δεν αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης.

ΤΕΒΑ1
Τα προϊόντα που περιελάμβανε η διανομή σε δικαιούχους ΤΕΒΑ στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών την 27η Μαΐου 2021 φωτογραφία 1

Συγκεκριμένα, πλήθος δικαιούχων, φθάνοντας " στο χώρο διανομής, κυριολεκτικά με την ψυχή στο στόμα, καθώς χρειάζεται να αλλάξουν έως και 2 με 3 λεωφορεία, μετά από διάστημα άνω των 7 μηνών που δεν τους είχαν διατεθεί τρόφιμα ή άλλα είδη, αντίκρισαν με μεγάλη έκπληξη τους υπαλλήλους της διανομής να τους διανέμουν ελάχιστες συσκευασίας απορρυπαντικών και μόνον, και μάλιστα με τις περισσότερες από αυτές να μην είναι ποιοτικά αξιόλογες.

ΤΕΒΑ2
Το μήνυμα που έλαβαν για να προσέλθουν, οι περισσότεροι χωρίς να έχουν μεταφορικό μέσο, για να παραλάβουν άγνωστα προϊόντα, που τελικά ήταν απορρυπαντικά

Τα είδη που διανεμήθηκαν είναι τα απορρυπαντικά που παρουσιάζονται στη φωτογραφία Νο1 με τη φωτογραφία Νο2 να εμφανίζει το μήνυμα που έλαβαν οι δικαιούχοι για να προσέλθουν, ελπίζοντας φυσικά ότι, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα θα παραλάβουν τρόφιμα, ειδικά στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε και πιο συγκεκριμένα σε έναν δήμο που θέλει να φέρει τον τίτλο "ο δήμος της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης", όπως ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες του εδώ και χρόνια. Οι διαμαρτυρίες των διακαιούχων, τόσο προς τους υπαλλήλους του Δήμου, όσο και μέσω των social media ήταν έντονες.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα η ένταξη, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, 116 έργων βιώσιμης ανάπτυξης, προϋπολογισμού 86,7 εκατ. ευρώ σε 8 Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών. Την ίδια ώρα που οι πολίτες ακούν για εκατομμύρια που προγραμματίζεται να δοθούν για έργα μέσω της Ε.Ε. παραλαμβάνουν μέσω του ΤΕΒΑ, που διαχειρίζονται οι ίδιοι φορείς (Περιφέρεια και Δήμοι) απορρυπαντικά για να καλύψουν την ανέχεια 7,5 μηνών, καταγγέλλουν οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ., που ελπίζουν οι τοπικοί άρχοντες να σκύψουν πάνω από  τα προβλήματά τους, καθώς μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα βιοπορισμού, που δεν καλύπτονται με διανομή απορρυπαντικών και κατασκευή "εμβληματικών έργων".