Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεσσαλονίκη:Φωταγωγήθηκε το “Meteoron” του Κωστή Γεωργίου

Θεσσαλονίκη:Φωταγωγήθηκε το “Meteoron” του Κωστή Γεωργίου

Πλούσιο φωτορεπορτάζ | βίντεο
από xper
δημοσιεύτηκε17 June, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με την ελπίδα να το αγαπήσουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επισκέπτες, φωταγωγήθηκε και αποκαλύφθηκε επίσημα χθες το απόγευμα, το γλυπτό «METEORON” του καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη κ. Κωστή Γεωργίου.

Τοποθετήθηκε απέναντι από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με φόντο τον Θερμαϊκό και την κορυφογραμμή του Ολύμπου.

htt

Το έργο είναι δωρεά του κτήματος Γεροβασιλείου.

ι

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα γλυπτό ύψους 11 μέτρων, που αποτελείται από δεκαπέντε μορφές χυτευμένες από αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα.

ο

 

ζ

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας,

μ

ο δημιουργός του έργου , Κωστής Γεωργίου,

ω

ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου που έκανε τη δωρεά

ω

 

ω

 

η

αλλά και πολλοί αντιδήμαρχοι

γ

 

ξ

 

η

 

και εντεταλμένοι σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης όπως και πολίτες.

“Από σήμερα το ‘Μeteoron’ αυτονομείται. Τίθεται στην κρίση των θεατών, που σχεδόν κάθε ένας μπορεί να προσεγγίσει το έργο μέσα από τη δική του ματιά. Για μένα το ‘Meteoron’ είναι ένα έργο που συμβολίζει τη δυναμική της Θεσσαλονίκης και των Θεσσαλονικέων, την ελκυστικότητα αυτής της πόλης. Στο γλυπτό αυτό θα μπορούσε να δει κανείς τη συνεργασία, τη φιλία και τη δύναμη της συλλογικότητας”, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας την ελπίδα οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης να αγαπήσουν το έργο αυτό.

ι


Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Κωστής Γεωργίου επιστρέφει με ένα δικό του έργο στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την ίδια ώρα τις ευχαριστίες του και προς τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, καθώς το “Meteoron” είναι ένα έργο που κοσμεί πλέον την πόλη έπειτα από δωρεά του Κτήματος Γεροβασιλείου.

ι

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας περιέγραψε τον κ. Γεροβασιλείου ως έναν άνθρωπο “που με γενναιοδωρία και αίσθημα προσφοράς συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στη βελτίωση και στην άνοδο της πόλης”.


“Δεν είμαι κριτικός τέχνης, αλλά μου αρέσει η τέχνη. Κι όταν είδα τα πρώτα σχέδια του έργου του Κωστή Γεωργίου ενθουσιάστηκα και είπα θα βοηθήσω”, ανέφερε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, σημειώνοντας ότι ο Κωστής Γεωργίου προσέφερε δωρεάν όλη την τέχνη του και δημιούργησε το “Meteoron”, γιατί αγαπάει τη Θεσσαλονίκη και γιατί θέλησε να αφήσει τη σφραγίδα του σε μια πόλη όπου η τέχνη αρχίζει σιγά – σιγά να ανθίζει.


“Το έργο έγινε με πολλή αγάπη, χαρά, με συγκίνηση και κυρίως με τιμή. Για μένα που γεννήθηκα σε αυτήν την πόλη ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιείται”, σημείωσε ο δημιουργός του γλυπτού. Αναφερόμενος στο έργο του, ο Κωστής Γεωργίου τόνισε: “Το ‘Meteoron’ δεν έχει ειδικούς συμβολισμούς. Οργανώθηκε και συντέθηκε κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μας κάνει να το βλέπουμε από τα χαμηλά προς τα ψηλά, να υψώνουμε το κεφάλι μέχρι να φτάσουμε στον τελευταίο χορευτή και από εκεί να οδηγηθούμε στο σύμπαν. Πιστεύω ότι το κοινό θα το δει και θα το αγαπήσει”.

 

 Δηλώσεις έκαναν στην κάμερα του Θεσσαλονίκη Life.gr και στην Σωτηρία Δούκα ο  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

 

ο καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης κ. Κωστής Γεωργίου

και ο Γιώργος Κομνηνός | Τομεάρχης πολιτισμού | Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος
ρ

 

 

Ρεπορτάζ:Σωτηρία Δούκα

Μια παραγωγή του ΘessalonikiLife.gr

Εικονοληψία | Παναγιώτης Περπερίδης

σωτηρία