Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


nekroslimenergatis

Νεκρός λιμενεργάτης στη Θεσσαλονίκη

από newsroom
δημοσιεύτηκε19 June, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ένα λιμενεργάτης 59 ετών υπέκυψε πριν από λίγο στα τραύματά του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από σοβαρό εργατικό ατύχημα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, ο 59χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στα δύο κάτω άκρα από περονοφόρο μηχάνημα (κλαρκ) το οποίο εκτελούσε εργασίες εναπόθεσης φορτίου, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς λίγες ώρες μετά υπέκυψε στα τραύματα του.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης από το Λιμεναρχείο έχει συλληφθεί ο 46χρονος χειριστής του μηχανήματος κλαρκ που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του λιμενεργάτη.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΚΚΕ

Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα εξέδωσε η ΚΟ Μεταφορών της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με την οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του 59χρονου εργαζόμενου που κατέληξε μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του εν ώρα εργασίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η οργάνωση του ΚΚΕ, «δυστυχώς η εργατική τάξη της πόλης μας θρηνεί ένα ακόμα θύμα στον βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι τυμπανοκρουσίες για τις εξαγορές, τις επενδύσεις και την «αναβάθμιση» του λιμανιού της πόλης που περνάνε μέσα από τον στόχο για την μετατροπή της περιοχής μας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων, δεν μπορούν να κρύψουν ότι γίνονται πάνω στα σμπαραλιασμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στην έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «πολύ σοβαρές ευθύνες, μαζί με την εργοδοσία, έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ που με τον νόμο – έκτρωμα που ψήφισε την Πέμπτη επιβάλλει ατελείωτες ώρες δουλειάς και δίνει συντριπτικό χτύπημα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της τήρησης των απαραίτητων μέτρων».