Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συμμαχικά κοιμητήρια Ζέιτενλικ | Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 80 χρόνια από την εισβολή των Ναζί στη Σοβιετική Ένωση

Συμμαχικά κοιμητήρια Ζέιτενλικ | Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 80 χρόνια από την εισβολή των Ναζί στη Σοβιετική Ένωση

80 χρόνια από την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας στην ΕΣΣΔ
από xper
δημοσιεύτηκε23 June, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια
22 Ιουνίου 2021 ...με αφορμή τα 80 χρόνια από την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, o Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη V.D. Majstrenko έλαβε μέρος στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο Ρώσων στρατιωτών στο νεκροταφείο της Ένωσης ′′ Zeitenlik ", όπου βρίσκονται οι ταφοι των σοβιετικών ανταρτών - αγωνιστών του ελληνικού κινήματος της αντιφασιστικής αντίστασης.
   Στην τελετή πένθους συμμετείχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, o Υποδιοικητής του Τρίτου Σώματος Στρατού των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας Ι. Ίντζες, εκπρόσωποι δημόσιων οργανισμών και ενώσεων συμπατριωτών της πόλης Θεσσαλονίκη. 
   Ο V.D. Majstrenko απευθύνθηκε στους παρόντες με ομιλία.  
   Η τελετή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της τιμητικής φρουράς και συνοδεία στρατιωτικής ορχήστρας, η οποία ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο των δύο χωρών 🇷🇺🇬🇷.       
 
Μια παραγωγή του ΘessalonikiLife.gr
Εικονοληψία | Παναγιώτης Περπερίδης
Μοντάζ: Χάρης Περπερίδης
Εκτέλεση Παραγωγής : Xper Media | Diataxis