Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Νοτοπούλου: Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» θα προστατεύσει τα συμφέροντα των Θεσσαλονικέων

Νοτοπούλου: Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» θα προστατεύσει τα συμφέροντα των Θεσσαλονικέων

από xper
δημοσιεύτηκε12 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» θα πράξει το καθήκον της προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα των Θεσσαλονικέων αναφορικά με την αγορά των λεωφορείων από την Λειψία με χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών, δήλωσε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην 12η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει ο νόμος και θα απευθυνθούμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές, κάθε θεσμική διαδικασία που πρέπει να κινηθεί θα κινηθεί» ξεκαθάρισε η Κατερίνα Νοτοπούλου ασκώντας σκληρή κριτική στην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης που «πέταξε» τα λεφτά των δημοτών.

Όπως ανέφερε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, η χρήση της διάταξης για την αγορά των λεωφορείων από την Λειψία, έγινε προκειμένου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να εξυπηρετήσει το δικό του αφήγημα επιτυχίας.

Λεωφορεία από τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα, ακατάλληλα, λεωφορεία που αποσύρθηκαν σε άλλες χώρες, που πήραν φωτιά, που σήμερα δεν κυκλοφορούν ως ακατάλληλα και που εν τέλει δεν εξυπηρέτησαν το επιβατικό κοινό της πόλης!

Μετρό: Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημάρχου ότι θα εποπτεύει τις εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε: Δήμαρχος είστε κ. Ζέρβα, όχι επόπτης!

Έκανε λόγο για εγκληματικές πρωτοβουλίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης που φέρει και θα φέρει την ευθύνη για τον τεμαχισμό των αρχαίων. Στο ψευτο δίλημμα ή αρχαία ή μετρό, η πόλη απάντησε  «ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ» τόνισε και έκανε λόγο για πολιτική απόφαση και όχι δικαστική καθώς διαστρεβλώνεται η οριακή, με μόλις 1 ψήφο, απόφαση του ΣτΕ για να παραπληροφορήσει ο δήμαρχος τους πολίτες και να μεταφέρει τις δικές του ευθύνες στο ΣτΕ.

Η Κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε πως η απόφαση του ΣτΕ δεν επιβάλλει την καταστροφή των Αρχαίων, παρόλα αυτά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επιμένει να στερεί από τους Θεσσαλονικείς το έργο του Μετρό αλλά και να καταστρέφει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Εργαζόμενοι React: Nα δώσει άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημα κάλεσε τον Δήμαρχο Κ. Ζέρβα η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέροντας τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες τις οποίες κίνησε και δυστυχώς σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα.

ΟΒΡΕΠΟΜ και 5ος βρεφονηπιακός σταθμός: Η μόνη λύση που βρίσκει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι οι συγχωνεύσεις τόνισε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί και κάλεσε την διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να δώσει απαντήσεις σχετικά με δυο επιστολές που βρίσκονται στα χέρια της παράταξης. Η πρώτη είναι η επιστολή που απευθύνουν στον Δήμο 5 Παιδαγωγοί Υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών που ανήκουν στον ΟΒΡΕΠΟΜ όπου μετακινούνται 4 από αυτές σε άλλους παιδικούς σταθμούς, εντός 3 ημερών χωρίς καμία αιτιολόγηση δυο εβδομάδες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.  Το δεύτερο κείμενο αφορά καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ που χρεώνει μεροληπτική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι : Δεν σας απασχολεί η ασφάλεια των εργαζόμενων τόνισε η κ. Νοτοπούλου απεθυνόμενη στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως ακόμη και σήμερα που προκύπτουν κρούσματα covid η αντιμετώπιση είναι πλημμελής.

Αναφέρθηκε ακόμη στο ατύχημα με τον τράκτορα και τον τραυματισμό του οδηγού που ανέδειξε την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διοίκηση του Δήμου τους εργαζόμενους.

8/7/2017 σκοτώθηκε ο εργαζόμενος στη Μαυροράχη δήλωσε και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα!

Δημόσιες Τουαλέτες Με αφορμή το πρόβλημα με τις δημόσιες τουαλέτες που έχουν αναδείξει οι Ξεναγοί στην Θεσσαλονίκη οι οποίοι με αγωνία επισημαίνουν ότι η κατάσταση αυτή δε συνάδει με μια πολιτισμένη χώρα, καθώς οι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τις τουαλέτες, όταν τις χρειάζονται, η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε χαρακτηριστικά: «συχνά ισχυρίζεστε ότι χτίζετε τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος, αλήθεια πως χτίζετε τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος όταν εν μέσω της τουριστικής περιόδου, οι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε καν τουαλέτες να επισκεφτούν, όταν τις χρειάζονται, στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, στα πλέον τουριστικά σημεία»;

Κήπος του Νερού Μετά από δυο χρόνια εγκατάλειψης οι παρεμβάσεις που έγιναν έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών υπογράμμισε η Κ.Νοτοπούλου και κάλεσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να μην σπαταλά τον χρόνο του για να φέρνει τελικά την πόλη σε μεγαλύτερο τέλμα και απραξία.