Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενοΣε ύφεση η φωτιά στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης

Σε ύφεση η φωτιά στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης

Τουλάχιστον 90 στρέμματα έκαψε η φωτιά στο Σέιχ Σου
από xper
δημοσιεύτηκε13 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική «δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο». Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν πάντως στο σημείο, όπου επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 22 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ “πετούν” και τρία αεροσκάφη, τύπου καναντέρ. Στο σημείο παραμένουν εθελοντές και άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πάντως δεν κινδύνευσε το ξενοδοχείο Φιλίππειο, που εκκενώθηκε προληπτικά από την πυροσβεστική, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια της επιχείρησης Λαμπρινή Κελεσίδου, προσθέτοντας ότι η εκκένωση της μονάδας έγινε στις 14.00 και “εκείνη την ώρα κατειλημμένο ήταν μόνο ένα δωμάτιο, ενώ στο ξενοδοχείο βρίσκονταν και 12 άτομα προσωπικό”.

ρ

Έχει κάψει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 90 στρέμματα ήταν επικίνδυνη μία σημαντική εστία σε χαράδρα κοντά στο εκκλησάκι Αγίου Βασιλείου αλλά η αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και έτσι η εστία δεν επεκτάθηκε.Εντυπωσιακές και συνεχείς ήταν οι ρίψεις νερού στα μέτωπα της φωτιάς ενώ πάνω από το δασος του Σέιχ-Σου πέταξε και το ρωσικό θηρίο Μπεριεφ που είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα.

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης έδωσε στην κυκλοφορία το απογευμα και τα δύο ρεύματα της Περιφερειακής Οδού που είχαν κλείσει λόγω της πυρκαγιάς.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ertnews.gr