Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τα κέντρα διασκέδασης

Αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τα κέντρα διασκέδασης

Με νέους κανόνες λειτουργεί η εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης
από xper
δημοσιεύτηκε18 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Αλλαγές στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης κλαμπ μπαρ μπουζούκια προβλέπει η νέα ΚΥΑ για την εστίαση. Τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με πληρότητα 85% της χωρητικότητας και μόνο για καθήμενους.

Με τη νέα ΚΥΑ η εστίαση, όπως και οι χώροι θεάτρων, κινηματογράφων, τα escape rooms, κέντρα μπόουλινγκ και αναψυχής θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς, δηλαδή θα μπορούν να εισέλθουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες ενώ προβλέπεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.  Δηλαδή, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης θα ελέγχουν ταυτότητα ή διαβατήριο, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Οι εξωτερικοί χώροι της εστίασης (καφέ, εστιατόρια,  αναψυκτήρια), είναι ανοικτοί για τον καθέναν και χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης rapid test. 

Από το πρωί της Παρασκευής δημοτικοί αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους στα καφέ του Ευόσμου, εξετάζοντας αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ότι αφορά την λειτουργία του καταστήματος.

Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων θα μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις, ακόμη και αν έχουν δημοσιοποιηθεί εικόνες στα social media που θα αποτυπώνουν τις παραβάσεiς στα  κέντρα διασκέδασης.

Ρεπορτάζ: Τάσος Παντολέων
Επιμέλεια: Μαρίνα Πελτέκη

Πηγή:ertnews.gr