Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Τρεις ορειβάτες θα ανέβουν 10 βουνά σε 10 ημέρες για να στηρίξουν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Τρεις ορειβάτες θα ανέβουν 10 βουνά σε 10 ημέρες για να στηρίξουν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

από xper
δημοσιεύτηκε24 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Δέκα από τα ψηλότερα ελληνικά βουνά μέσα σε δέκα μέρες σκοπεύουν να ανέβουν τρεις ορειβάτες από τη Θεσσαλονίκη, ο Βαγγέλης Συμβουλίδης, ο Νεκτάριος Παρμάκης και ο Γιώργος Λακιάς, προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Το πρωτότυπο εγχείρημα θα μεταδίδεται μέσα από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και μέσα από αυτήν όποιος θέλει θα ενισχύει οικονομικά το Παιδικό Χωριό με δωρεές.

Όπως λέει ο ορειβάτης Βαγγέλης Συμβουλίδης τα βουνά είναι απρόβλεπτα και ο χρόνος περιορισμένος- δέκα μέρες για δέκα βουνά.

Ο στόχος μπορεί να μοιάζει εξαιρετικά δύσκολος, ωστόσο ο σκοπός είναι ιερός. Οι τρεις έμπειροι ορειβάτες θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να ενισχύσουν οικονομικά το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Ο Μύτικας στον Όλυμπο, ο Σμόλικας, το Καϊμάκτσαλάν και ο Γράμμος είναι ορισμένες μόνο από τις κορυφές που θα κατακτήσουν οι ορειβάτες, με τον αρχικό στόχο να είναι η συγκέντρωση 15.000 ευρώ.

Η προσπάθεια θα μεταδίδεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Γιώργος Λακιάς και μέσα από αυτήν όποιος θέλει μπορεί να κάνει δωρεές για την ενίσχυση του ελληνικού παιδικού χωριού

Το Σάββατο 31 Ιουλίου λίγο πριν την τελευταία ανάβαση στο Μύτικα οι ορειβάτες θα πάρουν μαζί τους έως το καταφύγιο της ελληνικής ομάδας διάσωσης και παιδιά από ελληνικό παιδικό χωριό για να γνωρίσουν τον Όλυμπο.

 

Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μανής

Πηγή:ertnews.gr