Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σταύρος The Voice

Σταύρος Ακτίνης: Η φωνή που άφησε τον Σάκη Ρουβά ‘’άφωνο’’

από xper
δημοσιεύτηκε18 November, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η μεγάλη του αγάπη για το τραγούδι και την μουσική οδήγησε τον Σταύρο Ακτίνη, έναν νέο 20χρονο από την Θεσσαλονίκη, στον γνωστό διαγωνισμό «The Voice». Από την πρώτη του εμφάνιση στα Blind Auditions έδειξε την συμπάθεια του για το ελληνικό τραγούδι και τις μουσικές του προτιμήσεις για τα λαϊκά των προηγούμενων δεκαετιών.

 

the voice

 

Ορισμένοι από τους καλλιτέχνες που θαυμάζει είναι ο Στ. Καζαντζίδης, ο Γρ. Μπιθικώτσης, ο Γ. Νταλάρας και ο Γ. Πάριος. Θέτοντας τις μουσικές του βάσεις, μαθαίνοντας τραγούδι, αρμονία, κιθάρα, μπουζούκι και άλλα μουσικά όργανα, ξεκίνησε να παίζει σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα παρευρέθηκε στο μαγαζί «Το Ποδήλατο», όπου δίνει εβδομαδιαίες συναυλίες.

Στην 1η του εμφάνιση στον 8ο κύκλο του τηλεοπτικού προγράμματος ερμήνευσε το τραγούδι ‘’Κάπου Νυχτώνει’’, με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον δύο κριτών, του Σάκη Ρουβά και του Κωνσταντίνου Αργυρού.

 

 

Στο 2οKnockout τραγούδησε το γνωστό κομμάτι ‘’Μόνο Μια Φορά’’ αφήνοντας τον 1ο κριτή ‘’άφωνο’’, παρακολουθώντας τον διαγωνιζόμενο με δέος και θαυμασμό και καταφέρνοντας να περάσει στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, τα λεγόμενα Battles.

 

 

Ο Σταύρος κατάφερε να σαγηνέψει τον διάσημο τραγουδιστή με την ωραία φωνή του και την άψογη ερμηνεία του. Ο Σάκης Ρουβάς, μάλιστα, είχε προηγουμένως μιλήσει για την ιδιαίτερη τοποθέτηση του νεαρού Σταύρου στις ψιλές νότες, ενώ ακόμα αναγνώρισε την φωνητική δύναμη και το πάθος του διαγωνιζόμενου, χαρακτηριστικά τα οποία τον ώθησαν στο να γυρίσει την καρέκλα του και να τον ¨διεκδικήσει¨. Στην επόμενη ερμηνεία του, η Έλενα Παπαρίζου τόνισε την ικανότητα του Σταύρου να ελέγχει την ένταση και τα σημεία που θα πρέπει αυτή να υπάρχει, δημιουργώντας έτσι έναν πολύ όμορφο τρόπο για να αφηγηθεί την ιστορία του κάθε τραγουδιού. Η αντίθεση του νεαρού της ηλικίας του με τις λαϊκές του προτιμήσεις και σε συνδυασμό με την θέληση του να μελετήσει και να μάθει, έχει εντυπωσιάσει τόσο τους κριτές, όσο και την καλεσμένη του coach του, Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

 

Σταύρος

 

Μία από τις επιθυμίες του Σταύρου που σχετίζεται με την μουσική είναι οι νέοι, τα παιδιά του σήμερα, να μάθουν, να γνωρίζουν και να εκτιμούν τα τραγούδια του παρελθόντος. Να μην ξεχαστεί το ελληνικό λαϊκό είδος της μουσικής. Αυτήν την ελπίδα και όραμα θαυμάζει και συμμερίζεται ο coach του, Κωνσταντίνος Αργυρός. Δεν θεωρεί τον Σταύρο απλό τραγουδιστή, αλλά ερμηνευτή και μουσικό και πιστεύει πως με την αφοσίωση του καταφέρνει και δίνει αξία σε κάθε νότα.