Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Αλλάζει μέρα με τη μέρα | Η πορεία των εργασιών

Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Αλλάζει μέρα με τη μέρα

Η πορεία των εργασιών
από xper
δημοσιεύτηκε22 February, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Από εβδομάδα σε εβδομάδα, το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ο εγκαταλελειμμένος δημόσιος χώρος των 340 στρεμμάτων, μεταμορφώνεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο του πρασίνου, του πολιτισμού, της ιστορίας, της αναψυχής.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παύλου Μελά σχεδίασε και υλοποιεί, υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών, μια ιστορικά μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ στην πράξη, που θα δημιουργήσει νέες σχέσεις με το περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Μητροπολιτικου Πάρκου Παύλου Μελά.

Την τελευταία εβδομάδα (14-26 Φεβρουαρίου), συνεχίστηκαν οι εργασίες ανανέωσης και προστασίας της υφιστάμενης βλάστησης, με κοπή δέντρων (πεύκα, ακακίες, λιγούστρα) καθώς και σχολαστικά κλαδέματα σε πεύκα μεγάλης ηλικίας, κυρίως στην περιοχή της μνήμης, στην ‘’πλατεία’’ με την εμφατική παρουσία των δύο ιστορικών κτιρίων  στρατωνισμού Α2 και Α3 του πρώην στρατοπέδου.

υ

Επίσης, ξεκίνησε η κατασκευή ενός σημαντικού έργου υποδομής και συγκεκριμένα, του αγωγού αποχέτευσης ομβρίων, ενώ διαμορφώνεται το νοτιοανατολικό άκρο του πάρκου, κοντά στην οδό Δαβάκη, με σχετικά έντονες υψομετρικές διαφορές.

Οι εργασίες αφορούν στη μεταφορά και εναπόθεση χώματος, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο, ομαλό, ασφαλές, οριζόντιο ανάγλυφο εδάφους για την περιοχή που θα φιλοξενήσει χρήσεις αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.