Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., 23/02/2022, ώρα 21.00

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης: Με έργα του Μότσαρτ και Βέμπερ ξεκινούν οι εμφανίσεις για το 2022

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., 23/02/2022, ώρα 21.00
από xper
δημοσιεύτηκε22 February, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Τρία από τα δημοφιλέστερα έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πρώτη της συναυλία για το 2022, που θα δώσει την Τέταρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη και με σολίστ τον ταλαντούχο κλαρινετίστα Οδυσσέα Καρύδη, η ΣΟΔΘ θα πραγματοποιήσει ένα μουσικό ταξίδι από τον Βιεννέζικο Κλασικισμό του Μότσαρτ στον Γερμανικό Ρομαντισμό του Βέμπερ.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα ξεκινήσει με το γνωστό Marsh KV290 σε Ντο ματζόρε του Μότσαρτ, θα ακολουθήσει το απαιτητικό Δεύτερο κοντσέρτο για κλαρινέτο του Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ και το πρόγραμμα θα κλείσει με τη Συμφωνία «της Πράγας» του Μότσαρτ, που πήρε το όνομά της από το όνομα της πόλης όπου εκτελέστηκε για πρώτη φορά και έκτοτε έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο μεγαλειώδεις συμφωνίες του μεγάλου Αυστριακού κλασικού.

Το Κοντσέρτο για κλαρινέτο αρ. 2 μαζί με το Κοντσέρτο για κλαρινέτο αρ. 1 γράφτηκαν από τον Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ το 1811 για τον Heinrich Baermann, πρώτο κλαρινέτο της Βασιλικής Ορχήστρας της Βαυαρίας. Αποτέλεσμα της μεγάλης επιτυχίας των έργων ήταν να καθιερωθεί ο Βέμπερ ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του γερμανικού ρομαντισμού.

Πρόγραμμα συναυλίας:

  • W. A. Mozart: Marsh KV 290 in D dur
  • C.M.von Weber: Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα αρ.2 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 74
  • W. A. Mozart Συμφωνία Αρ.38 σε Ρε μείζονα, K. 504 (Πράγα)

Διεύθυνση Ορχήστρας; Χάρης Ηλιάδης Σολίστ: Οδυσσέας Καρύδης (κλαρινέτο)Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., 23/02/2022, ώρα 21.00ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ COVID FREE (με έλεγχο των κατάλληλων πιστοποιητικών στην είσοδο-παιδιά έως και 17  χρονών μπαίνουν με self ή rapid test)