Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο για τα γυρίσματα της ταινίας “The Bricklayer”

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο για τα γυρίσματα της ταινίας “The Bricklayer”

Σε ποιους δρόμους θα απαγορεύεται η στάθμευση
από xper
δημοσιεύτηκε14 March, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων της ταινίας δράσης “The Bricklayer”, που ξεκινούν αύριο θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ρυθμίσεις θα είναι οι εξής:

i) Από ώρα 00:00 της Τρίτης 15 Μαρτίου έως ώρα 19.00 της Πέμπτης 17 Μαρτίου, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Ι. Δραγούμη (δεξιό μέρος του οδοστρώματος, ως προς την κίνηση των οχημάτων), από την οδό Βασ. Ηρακλείου έως την οδό Τσιμισκή.

ii) Από ώρα 00:00 της Τρίτης 15 Μαρτίου έως ώρα 19.00 της Πέμπτης 17 Μαρτίου, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στις εξής οδούς :

– Κατούνη (εκατέρωθεν), από την οδό Τσιμισκή έως την οδό Βασ. Ηρακλείου,

– Αγίου Μηνά (εκατέρωθεν), από την οδό Ι. Δραγούμη έως την οδό Κατούνη,

Εδέσσης (εκατέρωθεν), από την οδό Κατούνη έως την οδό Β. Ουγκώ και

Ολυμπίου Διαμαντή (εκατέρωθεν), από την οδό Κατούνη έως την οδό Β. Ουγκώ.

iii) Από ώρα 06.00 της Τετάρτης 16 Μαρτίου έως ώρα 18.00 της Πέμπτης 17 Μαρτίου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς:

  • Κατούνη, από την οδό Τσιμισκή έως την οδό Βασ. Ηρακλείου,
  • Αγίου Μηνά, από την οδό Ι. Δραγούμη έως την οδό Κατούνη,
  • Εδέσσης, από την οδό Κατούνη έως την οδό Β. Ουγκώ και
  • Ολυμπίου Διαμαντή, από την οδό Κατούνη έως την οδό Β. Ουγκώ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Βασ. Ηρακλείου, Ι. Δραγούμη, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Βίκτωρος Ουγκώ και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

κ

Φόντο του κατασκοπευτικού αυτού θρίλερ θα αποτελέσουν μεταξύ άλλων η Πλατεία Αριστοτέλους, η Πλατεία Εμπορίου, το Καπάνι, τα στενά και τα τείχη της Άνω Πόλης, όπως επίσης οι εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου και του Μετρό. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd που έχει ως κεντρικό τόπο το Βερολίνο, οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας την περιοχή ως κινηματογραφικό προορισμό στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.
Όπως ανέφερε, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, η Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιείται ως πλατό, αλλά το σενάριο είναι φτιαγμένο για την πόλη, με τους συντελεστές της παραγωγής  από τον Αύγουστο να έχουν εξετάσει ενδελεχώς τόσο τη Θεσσαλονίκη όσο και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και να έχουν τροποποιήσει το σενάριο με βάση τις δυνατότητες της περιοχής.
Δύο μήνες θα κρατήσουν τα γυρίσματα
«Από αύριο ξεκινάνε τα γυρίσματα τα οποία θα κρατήσουν δύο μήνες και είναι πολύ θετικό ότι θα συμμετέχουν πολλοί Έλληνες ηθοποιοί αλλά και συντελεστές, μια κρίσιμη ομάδα ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί στις προηγούμενες δύο ταινίες», ανέφερε. Ερωτηθείς σχετικά με τις πρώτης εντυπώσεις της παραγωγής από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θάνος τόνισε ότι τόσο οι συντελεστές όσο και ο σκηνοθέτης είναι ενθουσιασμένοι με την πόλη και έχουν αγαπήσει την περιοχή.

«Αισιοδοξούμε ότι με αυτήν την παραγωγή θα γίνουν και άλλες ταινίες με σενάριο που θα δείχνει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, κάτι που δίνει προστιθέμενη αξία σε ολόκληρη την περιοχή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι Θεσσαλονικείς υποδέχονται με χαρά τη νέα ταινία, η οποία θα συμβάλει σημαντικά και στον τομέα του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη ταινία της εταιρείας παραγωγής, μετά τις «The Enforcer» («Barracuda») και «The Expendables 4», που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά την πρώτη με πλοκή που εξελίσσεται στην πόλη, προβάλλοντας διεθνώς τη σύγχρονη ταυτότητα και την εξωστρέφειά της.

«Θα χρησιμοποιηθούν χώροι του Λιμανιού, του Αεροδρομίου, των έργων για την κατασκευή του Μετρό, των Τειχών της Άνω Πόλης, της Αριστοτέλους, της Πλατείας Εμπορίου, το Καπάνι, η Ίωνος Δραγούμη, άλλες περιοχές δήμων εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εξέλιξη της ταινίας στη Θεσσαλονίκη σημαίνει ότι θα είναι πολύ αυξημένη η εμπλοκή Ελλήνων ηθοποιών, ενώ θα χρειαστούν και περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί στα γυρίσματα. Σκηνές της ταινίας θα γυριστούν και στα ελληνικά. Πρόκειται για μια σπουδαία κινηματογραφική παραγωγή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023», είχε δηλώσει στις αρχές του Φεβρουαρίου ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Καταλυτική για την απρόσκοπτη υλοποίηση των γυρισμάτων είναι η συμβολή των τοπικών αρχών και ιδιαιτέρως του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου,

του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα,

των Film Offices της Περιφέρειας και του Δήμου,

του Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη και

του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΚΟΜΕ, Πάνου Κουάνη.

Η υπόθεση της ταινίας
Στο “The Bricklayer” κάποιος εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο –αλλά και επαναστάτη– πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

Το σενάριο υπογράφουν οι Hanna Weg (Septembers of Shiraz) και Matt Johnson (Into the Blue).

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renny Harlin, ο οποίος έχει σκηνοθετίσει μεταξύ άλλων και τις ταινίες “Die Hard 2”, “Cliffhanger” και “Long Kiss Goodnight”.

Τον Bricklayer θα υποδυθεί ο Aaron Eckhart και στο πλευρό του θα βρίσκεται η Nina Dobrev.