Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Φώτης Κουτσαμπάρης μιλά στην κάμερα του ΘessalonikiLife.gr για την νέα του ποιητική συλλογή.

Ποιήματα "απ' το συρτάρι" του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Φώτης Κουτσαμπάρης μιλά στην κάμερα του ΘessalonikiLife.gr για την νέα του ποιητική συλλογή.
από xper
δημοσιεύτηκε23 April, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

«απ΄το συρτάρι» ποιήματα, περιλαμβάνει η νέα ποιητική συλλογή του Φώτη Κουτσαμπάρη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Φώτης Κουτσαμπάρης μιλά στην κάμερα του ΘessalonikiLife.gr

«Χρόνια τώρα τα κρατάω φυλαγμένα, σε σκόρπιες σελίδες – κομμάτια συναισθημάτων μιας άγουρης, νεανικής έκφρασης, που αναζητούσε λέξεις και στίχους να σχηματοποιηθεί ως έργο πρώιμης λογοτεχνίας, ενός ανθρώπου που περιπλανιόταν σε ενθουσιασμούς και απογοητεύσεις, άστοχους έρωτες και αντιθέσεις, σαν αυτές που χαρακτηρίζουν όσους ψάχνουν να βρούνε μια εξελικτική εξωτερική πορεία ζωής, η οποία, τελικά να οδηγεί βαθύτερα μέσα τους. Κάθε φορά, σε στιγμές αναπόλησης, τα απελευθέρωνα στο φως και τα μελετούσα, σαν ιδιαίτερο μάθημα αυτογνωσίας, αλλά έβλεπα τα άχρωμα σπάργανα τους, άκουγα τις άηχες κραυγές τους, και τα επέστρεφα εκεί που πίστευα ότι έπρεπε να παραμείνουν, στην κρυφή γωνιά τους», όπως αναφέρει ο ποιητής στο εισαγωγικό σημείωμα.

poiimata

Αναφερόμενος στο λόγο που αποφάσισε αυτή την περίοδο να εκδώσει τα παλαιότερα ποιήματα του, ο Φώτης Κουτσαμπάρης εξηγεί: «Αισθανόμενος ότι δεν πρέπει να αφήνω ένα κομμάτι της πένας μου, να μουλιάζει στην υγρασία της παραμέλησης, άνοιξα για άλλη μια φορά το συρτάρι και, αυτή τη φορά, τα απελευθέρωσα. Έτσι, ξεδίπλωσαν τις φτερούγες τους για να ταξιδέψουν…     Τα παλιά εφηβικά και νεανικά ποιήματα μου…».

    fotisΟ Φώτης Κουτσαμπάρης άρχισε να γράφει ποιήματα σε ηλικία 16 ετών και το 1983 συγκέντρωσε τα πρωτόλεια του     χειρόγραφα στη συλλογή “Το λογικό ενός τρελού”. 

    Το 1984 κυκλοφόρησε από τον ίδιο στη Βέροια η ποιητική συλλογή “Ξέχειλη Καρδιά” και το 1986 η συλλογή “Προσοχή Εύθραυστον”. 

     Στο ανέκδοτο έργο του, εκείνης της περιόδου, περιλαμβάνεται η συλλογή «Σφεντόνα».

     Το 1985 πήρε μέρος σε ποιητικό διαγωνισμό της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” με τη συλλογή “Στην πλάνη των εικόνων”.

  

'

Το 2009 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης – Παιδεία το βιβλίο του “λοξές ματιές”, που περιλαμβάνει εποχικά λογοτεχνήματα ενώ προς έκδοση είναι το δεύτερο μέρος αυτών των λογοτεχνημάτων, που θα τιτλοφορείται «λοξές ματιές ΙΙ».

Σχ. 12×21. Σελίδες 80. ISBΝ: 978-960-644-134-9. Τιμή 5,60 €

maliaris

 Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία