Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Βελλίδη, κόρη του ιδρυτή της εφημερίδας «Μακεδονία»

Έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Βελλίδη, κόρη του ιδρυτή της εφημερίδας «Μακεδονία»

από xper
δημοσιεύτηκε19 May, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών η Κατερίνα Βελλίδη.

 Πέθανε σε ηλικία 75 ετών η Κατερίνα Βελλίδη.  Ήταν κόρη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».  Η νεκρώσιμος ακολουθία της θα τελεστεί αύριο στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου. Ποια ήταν η Κατερίνα Βελλίδη  Η Κατερίνα Βελλίδη γεννήθηκε τον Φεβρουάριο 1947, κόρη του δημοσιογράφου Ιωάννη Βελλίδη (1909-1978), ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».  Σπούδασε στις σχολές Μωραΐτη και Χιλ και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και από το Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης.  Κρυφά από τους γονείς της, παντρεύτηκε τον Έλληνα διπλωματικό υπάλληλο στην Ελβετία Σταμάτη Γεωργίου, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη.  Μετά το θάνατο του πατέρα της, η διεύθυνση του συγκροτήματος της «Μακεδονίας» και της «Θεσσαλονίκης» πέρασε αρχικά στη μητέρα της, Άννα Βελλίδη, και μετά το 1980 στην ίδια.
 

Ήταν κόρη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

Η νεκρώσιμος ακολουθία της θα τελεστεί αύριο στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου.

Ποια ήταν η Κατερίνα Βελλίδη

Η Κατερίνα Βελλίδη γεννήθηκε τον Φεβρουάριο 1947, κόρη του δημοσιογράφου Ιωάννη Βελλίδη (1909-1978), ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

Σπούδασε στις σχολές Μωραΐτη και Χιλ και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και από το Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης.

Κρυφά από τους γονείς της, παντρεύτηκε τον Έλληνα διπλωματικό υπάλληλο στην Ελβετία Σταμάτη Γεωργίου, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη.

Μετά το θάνατο του πατέρα της, η διεύθυνση του συγκροτήματος της «Μακεδονίας» και της «Θεσσαλονίκης» πέρασε αρχικά στη μητέρα της, Άννα Βελλίδη, και μετά το 1980 στην ίδια.

Ένα πικρό αντίο στην Κατερίνα Βελλίδη,από τον Νίκος Δημαράς

διαβάζουνε από το προφίλ του στο facebook:

Ένα πικρό αντίο στην Κατερίνα Βελλίδη, που έφυγε από την ζωή.
Ειλικρινά λυπήθηκα πολύ σήμερα, μόλις έμαθα για τον θάνατο της εκδότριας Κατερίνας Βελλίδη.
Είχαμε συνεργαστεί επί πολλά χρόνια στο ιστορικό συγκρότημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Πικραθήκαμε με το κλείσιμο των εφημερίδων το 1996, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις μας δεν χάθηκαν.
Πριν από μερικά χρόνια συνδέθηκα μαζί της για ένα διάστημα, όταν με κάλεσε να εκδώσουμε το περιοδικό “Αλήθεια της Μακεδονίας”.
Ήταν μια ύστατη προσπάθεια για αποκατάσταση του ονόματός, του κύρους και της εκτίμησης του συγκροτήματος Βελλίδη από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο τα πενιχρά οικονομικά δεδομένα σε συνάρτηση με την γενικότερη κρίση στην αγορά και μερικές λανθασμένες κινήσεις δεν επέτρεψαν την καθιέρωση και ανάπτυξη της έκδοσης, που όμως εκτιμήθηκε ως μια σοβαρή προσπάθεια.
Εκδόθηκαν πέντε μηνιαία περιοδικά των 164 σελίδων σε εξαιρετικό χαρτί και με πλούσια ύλη.
Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το περιοδικό, αλλά γι αυτήν την έκδοση, την πληρότητά της και την ποιότητά της νιώθω ικανοποίηση, σχεδόν υπερηφάνεια.
Τώρα η όποια πικρία μετατράπηκε σε θλίψη και έτσι αποχαιρετώ την Κατερίνα.
Καλό αιώνιο ταξίδι.