Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό

από xper
δημοσιεύτηκε26 October, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της Επετείου Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912). Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων  περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8.00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου (ειδικά για την Θεσσαλονίκη, από τις 25 Οκτωβρίου) έως τη δύση του ήλιου στις 28 Οκτωβρίου 2022.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΚΜ:

Tην Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, η κ. Σακελλαροπούλου θα παραστεί, στις 11.30, στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και αμέσως μετά, στις 12.05, θα μεταβεί στην έκθεση στη Ροτόντα «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες».

Στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 18.30 θα μεταβεί στην τελετή εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 110ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τέλος, το βράδυ στις 21.00 θα μεταβεί σε δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει το πρωί, στις 9.45, συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στη συνέχεια, στις 11.00, θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας Νέων Αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

Aύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η μαθητική Παρέλαση.

Στις 13.00, η κ. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί την Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-Casa Bianca και το απόγευμα, στις 18.00, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό 40 χρόνων λειτουργίας του.

Αμέσως μετά, στις 21.00, θα παρακολουθήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το μνημειώδες έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί» από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, η Πρόεδρος της Δημοκρατία θα καταθέσει στις 10.30 στεφάνι στο Ηρώο του Γ ΄Σώματος Στρατού και ακολούθως θα παρακολουθήσει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.