Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

από xper
δημοσιεύτηκε8 December, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους σε μία λαμπερή εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

δ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας έδωσε το σήμα για να φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, κηρύσσοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη των γιορτών για την πόλη και δήλωσε: «Φωτίζουμε την πόλη και στέλνουμε μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας κι αλληλεγγύης. Γεμίστε τις καρδιές σας με αυτές τις αξίες και μεταδώστε τες στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας».

ζ

 

Ο κ. Ζέρβας είχε δίπλα του εκπροσώπους φορέων της πόλης και εταιρειών που μοιράστηκαν αλλά και στήριξαν μέσα από δωρεές το όραμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε τα φετινά Χριστούγεννα η πόλη να είναι πιο φωτεινή και πιο γιορτινή παρά ποτέ.

 

γ

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση, φρόντισε ώστε φέτος η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης να είναι χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου συνοδεύτηκε από ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων διάρκειας πέντε λεπτών.

π

 

Το κεντρικό δέντρο, που κοσμεί την πλατεία ταξίδεψε από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, είναι ύψους 18 μέτρων και φωτίζεται με περίπου 50.000 λαμπιόνια led.

 

φ

Ο άξονας της Αριστοτέλους μέχρι το ύψος της Φιλίππου φωτίζεται με ένα κινούμενο light show, ενώ τον διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα, που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

ι

Στην πλατεία Αριστοτέλους τοποθετήθηκε σκηνή, στην οποία ανέβηκε ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο οποίος με τα τραγούδια του ξεσήκωσε το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί.