Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αφιερωμένο στα τραγούδια του Βαρδάρη είναι το Ημερολόγιο του 2023 «Φύσηξε Βαρδάρης».

Αφιερωμένο στα τραγούδια του Βαρδάρη είναι το Ημερολόγιο του 2023 «Φύσηξε Βαρδάρης».

από xper
δημοσιεύτηκε13 January, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον Ημερολόγιο που εκδίδει εδώ και τέσσερα χρόνια η Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη του «Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας» Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, που λειτουργεί υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του Ο.ΚΑ.ΝΑ., υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ ή και τυχερά παιχνίδια.

Το Ημερολόγιο περιλαμβάνει ένθετα θέματα, κείμενα και εικαστικά και το επιμελείται εθελοντικά ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης.

Η Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας προχωράει στην έκδοση του τέταρτου κατά σειρά θεματικού ημερολογίου «Φύσηξε Βαρδάρης» που επιμελείται ο Θωμάς Κοροβίνης. Το ημερολόγιο για το 2023 έχει ως θέμα «Τα τραγούδια του Βαρδάρη».

;Πρόκειται για μια πρωτότυπη πολυσυλλεκτική ατζέντα που στις σελίδες του φιλοξενεί εισαγωγικά κείμενα εκλεκτών λογοτεχνών για τα τραγούδια του Βαρδάρη, τα ιστορικά μπουζουκτσίδικα, τα καφέ αμάν, τα κάθε λογής κέντρα διασκέδασης της περιοχής που συνέβαλαν στη μυθολογία της Θεσσαλονίκης ως ερωτικής πόλης και του Βαρδάρη ως της πιο αμαρτωλής περιοχής των Βαλκανίων. 

Δεν λείπουν σημαντικές προσωπικότητες, όπως του Ντίνου Χριστιανόπουλου, του Απόστολου Καλδάρα, του Μάρκου Βαμβακάρη, του Νίκου Παπάζογλου που μεγαλούργησαν μέσα και έξω από αυτά.

Προς χάριν της έκδοσης, σημαντικοί θεσσαλονικείς συνθέτες, τραγουδοποιοί και πλήθος μουσικών και ερμηνευτών-τριών προσέτρεξαν με δημιουργική διάθεση και μας χαρίζουν ένα τραγούδι για κάθε μήνα. 

7Συγκεκριμένα, το ημερολόγιο περιλαμβάνει μια μουσική συλλογή που αποτελείται από οκτώ νέες εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών που αναφέρονται στον Βαρδάρη από τους Γιώργο Καζαντζή, Μπάμπη Παπαδόπουλο, Παύλο Παυλίδη, Φώτη Σιώτα, τα μουσικά σχήματα, Πριγκηπέσσα, Ρουμπαγιάτ, Stringless, και τη μουσική ομάδα του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας με τη συμμετοχή της Δέσποινας Παγιούλα

Τους μήνες του χρόνου συμπληρώνουν τρεις πρωτότυπες συνθέσεις των Γιάννη Αγγελάκα, Θωμά Κοροβίνη και Κώστα Μακρυγιαννάκη, δύο πρώτες εκτελέσεις εμβληματικών τραγουδιών για τον Βαρδάρη όπως «Ο ξένος» του Αργύρη Μπακιρτζή και το εμβληματικότερο όλων το «Φύσηξε ο Βαρδάρης» του Νίκου Παπάζογλου. 

Το κάθε ημερολόγιο περιλαμβάνει CD της μουσικής συλλογής καθώς και έναν μοναδικό κωδικό για την ακρόασή του από υπολογιστή ή smartphone.

7Τρεις εξαίρετοι εικαστικοί ο Γιώργος Κεβρεκίδης, ο Αχιλλέας Μεσάικος και η Κατερίνα Στόικου συνδημιούργησαν το εξώφυλλο εμπνεόμενοι από φωτογραφίες γλεντιών στον Βαρδάρη και ακολουθώντας τους στίχους και τις μουσικές του album συνέδραμαν στο αισθητικό αποτέλεσμα του κάθε μήνα.

🔗Σύνδεσμος online παραγγελίας για όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό: https://www.iwrite.gr/.../vivlio-imerologio-fysikse.../
Μέχρι στιγμής τα σημεία πώλησης είναι:
ΧΑΝΙΑ
**Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς, μείνετε συντονισμένοι!