Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
θ

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης μετά την επεισοδιακή καταδίωξη στη Δενδροποτάμου

τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός
από xper
δημοσιεύτηκε8 June, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

“Αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» συνέλαβαν στις 07-06-2023 τα ξημερώματα στην περιοχή των Αμπελοκήπων τρεις ημεδαπούς ηλικίας 29, 44 και 27 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απλή σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

8

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν όχημα στην περιοχή της Μενεμένης και επιχείρησαν να το ελέγξουν, πλην όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας συνεχώς ερυθρούς σηματοδότες, συμπεριφορά από την οποία προέκυπτε κίνδυνος για ανθρώπους και πράγματα.

Εν συνεχεία οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν, κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων προκειμένου να τους ελέγξουν και στην περιοχή του Ευόσμου, ο ένας δικυκλιστής αστυνομικός προσέκρουσε σε διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να διακομισθεί σε νοσοκομείο της πόλης όπου παραμένει για νοσηλεία.

8

Ο έτερος αστυνομικός συνέχισε να τους ακολουθεί και κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου και συνελήφθησαν οι τρεις επιβαίνοντες. Σημειώνεται ότι, ο οδηγός του οχήματος επεδίωξε επανειλημμένως να προσκρούσει στο δίκυκλο, ενώ πριν την ακινητοποίησή του πραγματοποίησε αναστροφή και προσπάθησε να εμβολίσει την μοτοσικλέτα, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς ο αστυνομικός έβαλε με το όπλο του στα ελαστικά του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί.

Κατά την επιχείρηση δέσμευσης των ατόμων τραυματίσθηκε ελαφρά ο αστυνομικός και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην κατοχή του 27χρονου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης”