Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ANTAΡΑ Festival 14 και 15 Ιουνίου στο 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2023

ANTAΡΑ Festival 14 και 15 Ιουνίου στο 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2023

Γκιντίκι-Banda Entopica 14 Ιουνίου Χειμερινοί Κολυμβητές | Μπάντα της Φλώρινας των αδερφών Βαλκάνη 15 Ιουνίου 20.30 | Δημοτικό Θέατρο Κήπου
από xper
δημοσιεύτηκε14 June, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ένα αστικό βαλκανικό πανηγύρι γεμάτο ξεφαντώματα, γλέντια και ανταμώματα.

Το καραβάνι ξεκινά το ταξίδι του για πρώτη φέτος στις 14 και 15 Ιουνίου. Σηκώνουμε κουρνιαχτό κι αντάρα με δύο ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.

Την Τετάρτη 14/6 , αυλαία με δύο μουσικά σχήματα «γέννημα – θρέμμα» της Θεσσαλονίκης που πλέον η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας.

Οι Γκιντίκι είναι ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού ήχου.

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Tην Πέμπτη 15/6 τα 40 και πλέον χρόνια ιστορίας των Χειμερινών Κολυμβητών ανταμώνουν ξανά με τις 4 γενιές ιστορίας της Μπάντας της Φλώρινας των Αδερφών Βαλκάνη.

Ό,τι και να πει κανείς για την παρέα του Αργύρη Μπακιρτζή είναι λίγο μπροστά ψυχοσωματική αγαλλίαση που προσφέρει κάθε μουσική τους παράσταση. Όμως αν το ιδιαίτερο πάντρεμα ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής στα τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών ”έπιασε” κάποτε κορυφή, αυτό ήταν όταν συναντήθηκε με το βαλκανικό dna των Αδερφών Βαλκάνη που εδώ και 60 χρόνια αποτελούν έναν από τους κύριους εκπροσώπους των χάλκινων παραδοσιακών πνευστών της Μακεδονίας.

Αφήστε την αντάρα της παράδοσης να κυριεύσει τον αέρα της Θεσσαλονίκης.

Εισιτήρια: Μονοήμερο 10€
Προπώληση: / 13€ Ταμείο – Διημέρου 18€ Προπώληση
Σημεία προπώλησης: VIVA.GR / Ηλιοτρόπιο (πλατεία Ναυαρίνου 14) / Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαρια) Entopica Bakaleria (Καστριτσίου 15)

Έναρξη: 20:30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00