Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Λάνθιμος και η Εμα Στόουν μίλησαν για την ταινία «Poor Things»

Γιώργος Λάνθιμος: Νέα ταινία «Poor Things»

Ο Λάνθιμος και η Εμα Στόουν μίλησαν για την ταινία «Poor Things»
από xper
δημοσιεύτηκε19 June, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Γιώργος Λάνθιμος και Εμα Στόουν (Emma Stone) μίλησαν στην Vogue για το μεγάλο ταξίδι δημιουργίας της ταινίας «Poor Things» η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην μεγάλη οθόνη τον Σεπτέμβριο

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Αλισντερ Γκρέι (Alistair Gray) που κυκλοφόρησε το 1992 αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής εγκυμονούσας γυναίκας στα τέλη του 19ου αιώνα στη Γλασκώβη η οποία αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της.

Ενας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ την επαναφέρει στη ζωή δίνοντάς της ωστόσο, το μυαλό του αγέννητου παιδιού της.

«Μετά τη σχετική επιτυχία του “The Favourite”, …οι άνθρωποι ήταν πιο πρόθυμοι να μου επιτρέψουν να κάνω αυτό που θέλω, οπότε κατέφυγα στο βιβλίο του Γκρέι και είπα: «Αυτό θέλω να κάνω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λάνθιμος σημειώνοντας ότι «το βιβλίο υπήρχε πάντα στο μυαλό μου».

«Είχα διαβάσει το βιβλίο πολλά χρόνια πριν και πήγα να συναντήσω τον συγγραφέα Alistair Gray στη Σκωτία, για να τον πείσω να μου δώσει τα δικαιώματα. Και το έκανε. Ήταν ένας αξιαγάπητος άντρας. Δυστυχώς, πέθανε λίγα χρόνια πριν γυρίσουμε αυτή την ταινία, ήταν όμως πολύ ιδιαίτερος και γεμάτος ενέργεια». 

 

« Είναι ένα παραμύθι και μια μεταφορά -κυριολεκτικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί- αλλά η ιδέα πως μπορείς να ξεκινήσεις από την αρχή ως γυναίκα, ενώ αυτό το σώμα είναι ήδη διαμορφωμένο, και να τα δεις όλα για πρώτη φορά προσπαθώντας να καταλάβεις την φύση της σεξουαλικότητας ή της δύναμης, των χρημάτων, της επιλογής, η ικανότητα να έχεις επιλογές και να ζεις με τους κανόνες σου και όχι με της κοινωνίας, ήταν ένας πολύ συναρπαστικός κόσμος στον οποίο εισέβαλα.

Ο Γιώργος είναι Ευρωπαίος και έχει λίγη παραπάνω ελευθερία γύρω από αυτά τα θέματα, αλλά εγώ είμαι από την Αριζόνα και έχω την δική μου εκδοχή του τι σημαίνει να μεγαλώνεις ως κορίτσι στην Αμερική», είπε η Έμα Στόουν.

Με αφορμή την συνέντευξη αποκαλύφθηκε η επίσημη αφίσα της πολυαναμενόμενης ταινίας η οποία εστιάζεται στο πρόσωπο της βραβευμένης πρωταγωνίστριας η οποία υπογράφει και τη παραγωγή.

« Είναι ένα παραμύθι και μια μεταφορά -κυριολεκτικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί- αλλά η ιδέα πως μπορείς να ξεκινήσεις από την αρχή ως γυναίκα, ενώ αυτό το σώμα είναι ήδη διαμορφωμένο, και να τα δεις όλα για πρώτη φορά προσπαθώντας να καταλάβεις την φύση της σεξουαλικότητας ή της δύναμης, των χρημάτων, της επιλογής, η ικανότητα να έχεις επιλογές και να ζεις με τους κανόνες σου και όχι με της κοινωνίας, ήταν ένας πολύ συναρπαστικός κόσμος στον οποίο εισέβαλα.  Ο Γιώργος είναι Ευρωπαίος και έχει λίγη παραπάνω ελευθερία γύρω από αυτά τα θέματα, αλλά εγώ είμαι από την Αριζόνα και έχω την δική μου εκδοχή του τι σημαίνει να μεγαλώνεις ως κορίτσι στην Αμερική», είπε η Έμα Στόουν.  Με αφορμή την συνέντευξη αποκαλύφθηκε η επίσημη αφίσα της πολυαναμενόμενης ταινίας η οποία εστιάζεται στο πρόσωπο της βραβευμένης πρωταγωνίστριας η οποία υπογράφει και τη παραγωγή.

 

 

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Γουίλεμ Νταφόε(Willem Dafoe), Μαρκ Ραφάλο(Mark Ruffalo), Τζέροντ Καρμάικλ(Jerrod Carmichael), Κάθριν Χάντερ(Kathryn Hunter) και Ραμού Γιούσεφ(Ramy Youssef).

Το «Poor Things» σε σενάριο του Τόνι ΜακΝαμάρα(Tony McNamara) αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 8 Σεπτεμβρίου και στην συνέχεια στην υπηρεσία streaming της Disney.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ