Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τον ιδρυτή των δημοτικών ΜΜΕ Σωτήρη Κούβελα βράβευσε ο K. Ζέρβας

Τον ιδρυτή των δημοτικών ΜΜΕ Σωτήρη Κούβελα βράβευσε ο K. Ζέρβας

από xper
δημοσιεύτηκε3 September, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός, ιδρυτής των πρώτων μη κρατικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων TV00 και FM100, Σωτήρης Κούβελας, βραβεύτηκε σήμερα στο συνέδριο της ένωσης δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

h

«Στο πρόσωπο του Σωτήρη Κούβελα τιμούμε όλους εκείνους που πρωτοπορούν, όλους εκείνους που αναζητούν διαρκώς το καινούριο, χωρίς να σκεφτούν αγώνες, προσπάθειες και κόπους», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της βράβευσης.

«Παρόλο που πέρασαν 35 χρόνια, δεν αισθάνομαι ότι γέρασα, όταν βλέπω τη δημοτική τηλεόραση να ανθίζει και να προσφέρει με τον ζήλο, με την υπευθυνότητα, με την εντιμότητα που απαιτεί ένα τέτοιο κανάλι», σημείωσε συγκινημένος ο Σωτήρης Κούβελας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, σχολίασε ότι «τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, πάντα είναι πολύ καλύτερα από τα λεγόμενα “μεγάλα κανάλια”». Ο κ. Κυρίζογλου, μάλιστα, εξιστόρησε ανέκδοτα περιστατικά από τη «Μάχη της Κεραίας».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε  φέτος στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από την ίδρυση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης TV100 και FM100, που ήταν και τα πρώτα μέσα ενημέρωσης που «έσπασαν» την κρατική μονοφωνία.
«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εδώ στη Θεσσαλονίκη καταφέραμε να βάλουμε τα δημοτικά ΜΜΕ ξανά σε θετική τροχιά, να αλλάξουμε την εικόνα τους, το σήμα τους, την εμβέλειά τους», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Σε ελάχιστο χρόνο, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξή τους στο πλαίσιο της νέας εποχής», κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ