Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
https://www.ertnews.gr/video/meiosi-se-sxesi-me-persi-stis-times-gia-kaysoksyla-kai-pellet/

Μείωση στις τιμές για καυσόξυλα και πέλλετ

από xper
δημοσιεύτηκε25 October, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Μέσα Οκτώβρη και οι εργαζόμενοι σε μάντρες με ξύλα εργάζονται πυρετωδώς ενώ άλλοι φορτώνουν σε φορτηγά τις παραγγελίες, που είναι έτοιμες για αποστολή. Οι παραδόσεις καυσόξυλων και πέλλετ ξεκίνησαν ήδη αν και δεν είναι λίγοι αυτοί, που τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να πέσουν και άλλο οι τιμές αφού και ο καιρός βοηθά, ενώ ορισμένοι έχουν απόθεμα από την περσινή χρονιά.

Οι τιμές σε σχέση με πέρσι σημείωσαν πτώση με τα καυσόξυλα να πωλούνται από 90 έως 120 ευρώ το χωρικό κυβικό ενώ πέρσι την ίδια περίοδο η τιμή τους ξεκινούσε από τα 125 και έφθανε έως τα 140 ευρώ. Μείωση καταγράφει και η τιμή του πέλλετ φτάνοντας φέτος τα 470 ευρώ ενώ πέρσι η μέση τιμή του ήταν στα 600 με 650 ευρώ.

Περίπου10 με 12 κυβικά είναι η μέση παραγγελία ενός νοικοκυριού που ζεσταίνεται αποκλειστικά με καυσόξυλα. Όσοι χρησιμοποιούν το καυσόξυλο ως συμπληρωματικό μέσο θέρμανσης παραγγέλνουν συνήθως ετησίως 1 με 2 κυβικά.

Πολλά ήταν τα νοικοκυριά πέρσι, που στράφηκαν σε ξύλο και πέλλετ για τη θέρμανση, αν και είδαν την τιμή και αυτών των προϊόντων να εκτοξεύεται.

Τα περισσότερα καυσόξυλα, που πωλούνται στην ελληνική αγορά είναι ελληνικά ενώ στο πέλλετ γίνονται αρκετές εισαγωγές από Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία και Γερμανία.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

Πηγή: www.ertnews.gr