Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
38η Philoxenia-Hotelia στη ΔΕΘ: Η «καρδιά» του τουρισμού χτυπά στη Θεσσαλονίκη

38η Philoxenia-Hotelia στη ΔΕΘ: Η «καρδιά» του τουρισμού χτυπά στη Θεσσαλονίκη

από xper
δημοσιεύτηκε11 November, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η καρδιά του τουρισμού χτυπά στη Θεσσαλονίκη και στην 38η Philoxenia – Hotelia, που άνοιξε τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν φορείς του τουρισμού αλλά και εκθέτες, οι οποίοι φέτος καταγράφουν αύξηση κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

Εγκαινιάζοντας την έκθεση η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι το υπουργείο δημιουργεί ένα νέο κύκλο πρότυπης βιώσιμης ανάπτυξης και καταγράφουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος

Στη φετινή διοργάνωση της Philoxenia τιμώμενη χώρα είναι η Βουλγαρία, η οποία διαθέτει πολλούς «θησαυρούς» τουριστικού ενδιαφέροντος. Ελλάδα και Βουλγαρία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα του τουρισμού.

«Η διακρατική συνεργασία είναι στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και είμαστε εξαιρετικό ευγνώμονες στην Ελλάδα για την αμοιβαία συνεργασίας και για το γεγονός ότι μας στηρίξατε στην διαδικασία ένταξης για τη συνθήκη Σένγκεν», δήλωσε η Ζαρίτσα Ντίνκοβα, Υπουργός Τουρισμού Βουλγαρίας.

Παράλληλα με την έκθεση Philoxenia – Hotelia πραγματοποιείται και η Real Estate North Expo. Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό το Σάββατο και την Κυριακή.

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης

Εικονοληψία:Παναγιώτης Περπερίδης

Πηγή: ΕΡΤ3