Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βροντερό «Όχι» της Κατερίνης  στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Βροντερό «Όχι» της Κατερίνης στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

από xper
δημοσιεύτηκε30 January, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

 Βροντερό «Όχι» της Κατερίνης

στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 

Κοσμοσυρροή το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου στην Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τον γάμο ζευγαριών του ίδιου φύλου.

https://youtu.be/2bGuwYKCov0?si=jaAWifYA2XRtnNBO

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας κατέκλυσε από νωρίς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης για να παρακολουθήσει την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά  τη θέση της Εκκλησίας και εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, στη βάση των αποφάσεων της πρόσφατης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος «Η συνεδρίαση αυτή των Μητροπολιτών όλης της Ελλάδας ήταν σημαντική για την ιστορία και μαρτυρία της Εκκλησίας μας. Ιδιαίτερα όμως για εμάς, τους κατοίκους της Πιερίας, ήταν ακόμη πιο σημαντική, διότι συνέπεσε με την εορτή του Προστάτου και Εφόρου μας, του Οσίου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω».

ρ

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Η διδασκαλία της πίστης μας είναι ξεκάθαρη στο ζήτημα αυτό. Ο Θεός έπλασε εξαρχής έναν άνδρα και μια γυναίκα και τους ευλόγησε λέγοντας: "αὐξάνεσθε καί πληθύνεσθε" (Γεν. α΄ 27-28), "και έσονται οι δύο   εἰς σάρκα μίαν" (Γεν. β΄ 24).  Επομένως αυτή μόνο την ένωση όρισε ο Δημιουργός και αυτή μόνο ευλόγησε. Η ένωση αυτή – που αποτελεί “μυστήριον μέγα” κατά τον Απ. Παύλο – οδηγεί στη δημιουργία της οικογένειας και συμπληρώνεται με τη γονεϊκότητα, ως δώρο Θεού και προίκισμα της φύσης. Το προωθούμενο νομοσχέδιο,  αλλοιώνει, φθείρει, υπονομεύει και καταργεί τον ιερό   θεσμό του γάμου και της οικογένειας»

ρ

Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν και η παρουσία των νέων της πόλης της Κατερίνης με πανό και συνθήματα κατά του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην αρχή και μετά το πέρας της εκδήλωσης.

ρρ

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις, στην Κατερίνη, το Λιτόχωρο, το Αιγίνιο, τον Λόφο, τον Κορινό, με επίκεντρο και την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, η οποία παραδοσιακά συνδυάζεται με τη Γιορτή της Μητέρας και της Οικογένειας.