Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιώργος Ορφανός

Δημιουργία «Μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου» εξήγγειλε ο Γ. Ορφανός [βίντεο]

θα στεγαστεί σε εμβληματικό κτίριο
από xper
δημοσιεύτηκε26 February, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Τη δημιουργία «Μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου», ενός ψηφιακού μουσείου που θα παρουσιάζει τη ζωή και τον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και που θα στηρίζεται στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες (virtual & augmented reality, 3D & 360 environment) ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ορφανός:

«Το νέο Μουσείο θα κατοχυρώσει την ιστορία μας, θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη πρωτοπόρα στις δράσεις πολιτισμού και θα αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης παγκοσμίως». Την εξαγγελία έκανε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματός του για τον Πολιτισμό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE.

Γιώργος Ορφανός

Ο Γιώργος Ορφανός, επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», υπογράμμισε ότι στόχος του είναι η προβολή της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της πόλης, η δυναμική εξωστρέφειά της καθώς και η στήριξη όλων των πρωτογενών δημιουργικών δυνάμεων, κυρίως των νέων, με σκοπό να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε μία σύγχρονη παγκόσμια μεγαλούπολη.

.


Οι υπόλοιποι πέντε άξονες του (επιπροσθέτως της δημιουργίας του «Μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου») του προγράμματος για τον πολιτισμό είναι οι εξής:


• Η ανάδειξη του μοναδικού, σε όλο τον κόσμο, Βυζαντινού προσώπου της πόλης μέσα από δύο μεγάλης κλίμακας ενέργειες: την ενοποίηση των βυζαντινών μνημείων της Θεσσαλονίκης από την Παλιά Παραλία έως τα Κάστρα, και την ευφάνταστη προβολή τους με τον κατάλληλο φωτισμό τους.
• Η αναβάθμιση, η οικονομική ενίσχυση και ο διεθνής προσανατολισμός των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, ενός θεσμού που όχι μόνο θα ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά φεστιβάλ αλλά θα αποτελέσει και πόλο έλξης των νέων της πόλης μας και των ξένων επισκεπτών.
• Η στήριξη των μεγάλων θεσμικών πολιτιστικών φορέων της πόλης σε συνεργασία με την πολιτεία για την ενδυνάμωση τους και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους προκείμενου να στρέψουμε τα φώτα προβολής του παγκόσμιου γίγνεσθαι στη Θεσσαλονίκη.
• Η ιδιαίτερη μέριμνα για τις καλλιτεχνικές και δημιουργικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης με στόχο να προσφέρουμε τις προϋποθέσεις για να παραμείνουν στην πόλη μας, και να συνεχίσουν να δημιουργούν.
• Η ανάδειξη της Νέας Παραλίας σε εμβληματικό σημείο αναφοράς αλλά και διεθνούς προβολής της Θεσσαλονίκης. Σε ένα χώρο πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαιδευτικών δράσεων και τουριστικής προσέλκυσης, με επίκεντρο πάντα τη νεολαία.

Γιώργος Ορφανός

Στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση έδωσε το παρόν πλήθος κόσμου, στην οποία νέοι καλλιτέχνες παρουσίασαν το όραμά τους για την Θεσσαλονίκη των τεχνών, της δημιουργίας και του πολιτισμού καθώς και ο αρχιτέκτων της Νέας Παραλίας κος Πρόδρομος Νικηφορίδης.

#thessaloniki_is_the_future

Βίντεο από την παρουσίαση του προγράμματος του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιώργου Ορφανού για τον πολιτισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο εκδηλώσεων WE, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Πρόδρομος Νικηφορίδης (αρχιτέκτων),

.

 

Ιωάννα Τσολερίδου (τραγουδίστρια - ραδιοφωνική παραγωγός),

Μαρία Στεφάνου (θεατρική παραγωγός - συγγραφέας),

Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου (ηθοποιός - σκηνοθέτης) και

Όλγα Μητάτου (καθηγήτρια φυσικής αγωγής - εκπαιδεύτρια action sports).