Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


μπουταρης-ταχιαος

Νίκος Ταχιάος: :Για πελατειακούς λόγους, προχώρησαν στην έμμεση πρόσληψη 192 συμβασιούχων στο Δ.Θ.

από xper
δημοσιεύτηκε4 April, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

«Αυτό που έχει συμβεί στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να υπάρχουν μηχανισμοί πελατειακών σχέσεων», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Ράδιο Έναντι» και συνέχισε ότι «είναι προφανές ότι μόνο για πελατειακούς λόγους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια έμμεση πρόσληψη 192 ανθρώπων, όταν αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να έχει κριθεί μέχρι 21 Νοεμβρίου. Άρα έχουμε πελατειακές σχέσεις οι οποίες αφορούν τις εκλογές και τους αιρετούς του δήμου. Λειτουργεί επίσης ένας μηχανισμός ο οποίος είναι χειραγωγούμενος από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην υπηρεσία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο Νίκος Ταχιάος υποστήριξε ότι σταδιακά πρέπει να δοκιμαστεί η εκχώρηση τμημάτων της καθαριότητας σε ιδιώτες οι οποίοι θα ελέγχονται από το υπάρχον προσωπικό. «Με αυτόν τον τρόπο το κόστος μπορεί να συμπιεστεί ασύλληπτα», τόνισε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» ξεκαθάρισε ότι το βασικότερο είναι «να σεβαστούμε την τσέπη του πολίτη και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει η οργάνωση των υπηρεσιών της καθαριότητας του δήμου να είναι πάρα πολύ σοβαρή και κυρίως πάρα πολύ αποτελεσματική». Και συνέχισε λέγοντας ότι «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να φοβίζουν τον κόσμο. Λένε ότι θα έρθει ο Ταχιάος και θα διώξει υπαλλήλους του δήμου. Δεν έχω σκοπό να διώξω κανέναν. Το έχω πει δεκαπέντε φορές και αυτοί επιμένουν αλλά ψεύδονται. Το κάνουν επίτηδες γιατί γνωρίζουν ότι θα «χτυπήσω» το καθεστώς δουλείας το οποίο πολλοί από αυτούς έχουν στήσει, τον νεποτισμό και την οικογενειοκρατία που υπάρχει».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» απάντησε και στην κα Νοτοπούλου η οποία υποστήριξε ότι ο Ταχιάος θέλει να δώσει σε φίλους του ιδιώτες την καθαριότητα. Είπε χαρακτηριστικά «Ποιους φίλους μου εννοεί; Δεν έχω κάποιον φίλο ιδιώτη στην καθαριότητα, εκτός από την καθαρίστρια που έχω στο γραφείο μου. Νομίζω ότι είναι αστεία αυτά. Ή θα κάνουμε συζητήσεις που είναι σοβαρές ή θα πηγαίνουμε σε σπίλωση προσώπων όπως αυτή που επιχειρείται με τέτοιές κουβέντες».

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε ότι εάν εκλεγεί δήμαρχος, η ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας θα είναι από τις πρώτες διεκδικήσεις του έναντι της κυβέρνησης. «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι το παρεμπόριο θα παταχθεί. Δεν είναι δυνατόν να κατακλύζει τη μια γειτονιά μετά την άλλη», επεσήμανε.

Όσον αφορά ενδεχόμενες συνεργασίες του συνδυασμού του, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ο Νίκος Ταχιάος είπε ότι «θα προσπαθήσω να επιχειρήσω συνεργασίες, βάζοντας στο τραπέζι μια πολιτική ατζέντα. Δεν είναι τα πράγματα άχρωμα και ουδέτερα. Παντού υπάρχει ένα πολιτικό προαπαιτούμενο. Είναι πραγματικότητα ότι χωρίς πολιτική συνοχή δεν μπορεί να δουλέψει ένα σύστημα».

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.