Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
40 Χρόνια Ελλάδα - Ευρωπαική Ένωση

40 Χρόνια Ελλάδα - Ευρωπαική Ένωση [video]

Δείτε το επετειακό βίντεο
από xper
δημοσιεύτηκε29 May, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Σήμερα, 28 Μαΐου, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες (28/5/1979).

Σαν σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο περιστύλιο του Ζαππείου τη συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

40 Χρόνια Ελλάδα - Ευρωπαική Ένωση


Με την ευκαιρία αυτή, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δημοσίευσε επετειακό βίντεο διάρκειας 2μισι λεπτών στο οποίο εμφανίζονται όλοι οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και τον Αλέξη Τσίπρα, να μιλούν για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

40 Χρόνια Ελλάδα - Ευρωπαική Ένωση

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, δηλώνει χαρακτηριστικά για την επέτειο«40 χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έχουμε χρέος να θυμόμαστε την τεράστια σημασία αυτής της ένταξης για τον τόπο, την κοινωνία, την οικονομία, τη Δημοκρατία και για τα εθνικά μας θέματα. Επίσης οφείλουμε να θυμόμαστε την ηγετική φυσιογνωμία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος τότε αποφάσισε σαν πραγματικός ηγέτης, αγνωόντας το πολιτικό κόστος, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου, του λαού μας και του έθνους μας».

40 Χρόνια Ελλάδα - Ευρωπαική Ένωση

Τέλος, στο φινάλε του βίντεο εμφανίζεται και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με το δικό του ελληνικό φιλοευρωπαϊκό μήνυμα.

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.